Companii responsabile față de mediu și oameni

Starbucks își certifică primele cinci cafenele din Marea Britanie ca locații „mai verzi”

Starbucks a certificat drept locații „mai verzi” cinci dintre cafenelele sale din Marea Britanie în cadrul inițiativei ”Greener Stores” și s-a angajat să certifice alte 100 de locații din Europa, Orientul Mijlociu și Africa în acest an.

Până la această dată, Starbucks a certificat peste 3.500 de cafenele în SUA și Canada, iar în această lună, 88 de Greener Stores au fost anunțate pe alte 18 piețe din întreaga lume, precum Argentina, Vietnam și UK. Obiectivul Starbucks este de a certifica 10.000 de astfel de locații până în 2025, cuprinzând cafenelele existente, cele nou construite și cele renovate.   

Pentru a obține certificarea, magazinele trebuie să îndeplinească 25 de criterii de mediu și să își verifice performanța în raport cu acestea printr-un audit extern. Sistemul acoperă eficiența energetică, eficiența apei, gestionarea deșeurilor, utilizarea energiei regenerabile și utilizarea de materiale mai durabile. Standardele au fost elaborate în parteneriat cu World Wildlife Fund și SCS Global Services.

De asemenea, certificarea se referă și la modul în care personalul este implicat pentru a se asigura că practicile zilnice au un impact negativ redus asupra mediului. În plus, se evaluează și impactul unei cafenele în comunitatea locală.

În Statele Unite, cafenelele certificate au contribuit la o reducere de aproximativ 60 de milioane de dolari a costurilor anuale de operare, în comparație cu locațiile obișnuite. Î

n 2020, Starbucks s-a angajat ca până pentru 2030 să reducă cu 50% a emisiilor de carbon în operațiunile directe și în lanțul de aprovizionare, recircularea/conservarea a 50% din apa utilizată pentru operațiunile directe și pentru producția de cafea și o reducere cu 50% a deșeurilor trimise la groapa de gunoi provenite din cafenele și producție.

Share this article
Prev Post

Fundația TELUS a lansat primul apel de finanțare din acest an pentru ONG-uri cu proiecte de educație, sănătate sau mediu

Next Post

Studiu: Londra este „cel mai bun oraș” din Europa pentru o carieră în domeniul sustenabilității. Stockholm, cel mai bun oraș european pentru un stil de viață verde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next