Companii responsabile față de mediu și oameni

Bureau Veritas certifică Mega Image pentru ”Food Waste Management System” 

Mega Image România, parte a Grupului Ahold Delhaize, este primul retailer din România certificat de către Bureau Veritas (BV) pentru sistemul de management al risipei alimentare ”Food Waste Management System” (FWMS), în urma auditului defășurat în cadrul magazinelor selectate prin eșantionare și a Head Office-ului Mega Image România.

Certificatul emis de Bureau Veritas Romania este valabil 3 ani și vizează toate locațiile Mega Image și Shop & Go din România.  

Claudia Stancu, Manager Certificare Bureau Veritas România, a declarat:

„Cererea de alimente obținute sustenabil crește foarte rapid, determinată de cererea consumatorilor de a avea mai multe produse cu etichetă curată pentru sănătatea, etica și mediul înconjurător. BV este primul furnizor care oferă o certificare a sistemului de management al risipei alimentare Food Waste Management System (FWMS). Abordarea sistemului de management al risipei alimentare va permite crearea de oportunități de vânzare pentru produsele a căror dată de expirare se apropie de termen, prin implementarea sistemului în cauză de către actorii lanțului de aprovizionare cu alimente și de alte părți interesate, implicate în fiecare etapă particulară a lanțului de aprovizionare. Pe parcursul procesului de audit am constatat că organizația Mega Image: a) gestionează și organizează munca angajaților pentru prevenirea și gestionarea pierderilor și risipei de alimente; b) asigură pregătirea și abilitățile relevante pentru echipa de management și prevenirea pierderii și a risipei de alimente; c) raportează centralizat managementului cu privire la eficacitatea și adecvarea FWMS.”

Certificarea ”Food Waste Management System” 

Bureau Veritas oferă propria schemă de certificare bazată pe îmbunătățirea constantă a sistemului de management, care permite abordarea procesului de minimizare a deșeurilor alimentare în mod eficient. În plus, și opțional, acest instrument abordează și reducerea deșeurilor generate de părțile necomestibile ale alimentelor și/ sau containere și ambalaje. Fiecare locație auditată obține o certificare Bureau Veritas cu recunoașterea independentă a progreselor înregistrate în reducerea la minimum a risipei alimentare.  

Certificarea se adresează operatorilor din lanțul de aprovizionare cu alimente: producători primari, companii de prelucrare a alimentelor, distribuitori mari, angrosiști și puncte de vânzare, companii de logistică etc. Pentru obținerea certificării sunt evaluate identificarea, gestionarea și cuantificarea pierderilor și deșeurilor generate în fiecare proces de-a lungul lanțului de producție.

Definiția planului de prevenire a risipei de alimente ia în considerare ierarhia priorităților recomandată de FAO și de Uniunea Europeană, iar rezultatele obținute sunt monitorizate. Mai multe detalii despre procesul de certificare pot fi găsite pe website-ul www.certification.bureauveritas.com 

În 2022, Mega Image a redus cantitatea de alimente risipite cu 1.793 tone față de anul anterior și a crescut cu 822 tone cantitatea de alimente acordate prin sponsorizare organizațiilor partenere care deservesc grupuri vulnerabile.

Mai mult despre combaterea risipei alimentare a Mega Image, AICI.

Bureau Veritas este lider mondial în servicii de testare, inspecție și certificare de laborator. Creat în 1828, Grupul are aproximativ 84.000 de angajați localizați în aproape 1.600 de birouri și laboratoare din întreaga lume. 

Accesează și Cartea albă Bureau Veritas privind performanța în materie de durabilitate, care introduce instrumente eficace pentru o mai bună implicare și comunicare privind sustenabilitatea.

Share this article
Prev Post

Fondul Ro Bike Valley ediția 2023-2024. „Cele mai faine proiecte pe biciclete să vină la noi!”

Next Post

Pierderile economice globale cauzate de fenomenele meteorologice extreme ar putea atinge 5 trilioane de dolari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next