Campanii ECOTIC de colectare deșeuri electrice la nivel național. Doar 8,4% din gospodăriile din România se debarasează corect de acestea

ECOTIC alături de partenerii săi locali organizează în perioada următoare campanii de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), inclusiv becuri și neoane, în mai multe localități din țară. Cetățenii din localitățile menționate mai jos sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului înconjurător prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice, chiar la ei în localitate.

Conform studiului „Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni” dezvoltat de ECOTIC în 2022, doar 8,4% din gospodăriile din România se debarasează corect de acestea, iar restul sunt aruncate împreună cu gunoiul menajer, predate colectorilor informali de fier vechi sau pur și simplu abandonate pe spațiul public. Acest lucru este cauzat de un grad de conștientizare încă scăzut și mai ales de lipsa soluțiilor corecte de predare spre reciclare. Doar 29% din cetățeni ar ști despre un punct de colectare deșeuri electrice.

În acest context, pentru creșterea gradului de informare, colectare și reciclare a deșeurilor electrice, ECOTIC împreună cu partenerii locali organizează în perioada următoare campaniile:

  • Orașe Curate Arad (detalii aici), Reghin (detalii aici) și Drobeta Turnu-Severin (detalii aici) până pe 12 mai 2023
  • Orașe Curate Buftea până pe 13 mai 2023. Mai multe detalii aici.
  • Orașe Curate Sector 6 București  până pe 15 iunie 2023. Mai multe detalii aici.  
  • Orașe Curate Siret 15 – 27 mai. Mai multe detalii aici.
  • Orașe Curate Târgu Jiu 22-27 mai 2023. Mai multe detalii aici.
  • Comune Curate în județul Dâmbovița în: Cornești (15 mai – 15 noiembrie), Brănești (22 – 26 mai), Lucieni (22-25 mai), Doicești (31 mai – 9 octombrie), Ulmi (25 mai – 2 octombrie) și Perșinari (24 – 31 mai). Mai multe detalii aici.

„ECOTIC continua campaniile de informare si colectare organizate împreună cu partenerii locali prin care ofera cetățeniilor soluții la îndemână pentru debarasarea corectă a deșeurilor electrice. Pe lângă aceste acțiuni punctuale, ECOTIC vine în sprijinul cetățenilor cu numărul de call center 021 9641 la care aceștia pot suna pentru a afla care sunt variantele la care pot apela pentru predarea deșeurilor electrice sau de baterii ” precizează Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

Detaliile și regulamentele campaniilor sunt disponibile pe www.ecotic.ro

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Premiul Iris 2023 pentru tineri care promovează acțiuni de protejare și refacere a mediului natural

Next Post

S-a lansat platforma „Bucureștiul social și solidar” pentru dezvoltarea incluzivă și durabilă a Capitalei prin economie socială și circulară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next