Companii responsabile față de mediu și oameni

Climathon 2024: Un apel la mobilizare pentru inovație și acțiune climatică

Climathon ECSR
Climathon ECSR

Într-o lume tot mai conștientă de provocările și impactul schimbărilor climatice, România își intensifică eforturile de a aduce schimbări pozitive prin inovație și colaborare. Climathon 2024, un hackathon global dedicat soluțiilor climatice, invită organizatori locali și inovatori pasionați de sustenabilitate din 7 orașe din România să se alăture mișcării globale și să contribuie la crearea unui viitor sustenabil. Climathon 2024 este organizat în aceste orașe de Impact Hub Bucharest alături de EIT Climate-KIC și susținut de Raiffeisen Bank Romania.

Climathon, mișcarea globală inițiată de EIT Climate-KIC, care împuternicește cetățenii să ia măsuri împotriva schimbărilor climatice și să dezvolte soluții la provocările de mediu din orașele lor, lansează înscrierile pentru ediția 2024. Desfășurat sub forma unui hackathon, evenimentul va avea loc în 7 orașe din România și în peste 100 de orașe din întreaga lume și aduce împreună comunități locale, universități, inovatori, organizații diverse, antreprenori și autorități publice.

Apel către organizatori locali din Iași, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Ploiești și Constanța

Sub sloganul Viitorul verde începe de la firul ierbii, Climathon 2024 extinde invitația la nivel național, către organizații și grupuri locale din Iași, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Ploiești și Constanța să devină parte din această inițiativă globală, organizând evenimente Climathon în orașele lor.

Prin găzduirea acestor evenimente locale, organizatorii vor avea ocazia unică de a cataliza schimbarea în comunitățile proprii și de a aduce împreună cetățeni, antreprenori, experți și factori de decizie pentru a aborda provocările specifice legate de climă din orașele lor.

Organizațiile dornice să găzduiască Climathon în oricare dintre cele 6 orașe asociate vor beneficia de sprijin în organizarea și comunicarea evenimentului și de o finanțare de 10.000 de euro pentru a implementa eficient hackathon-ul.

Citește și: Platforma de mediu pentru București investește 750.000 de euro în proiecte civice de mediu în următorii 2 ani

Detalii privind găzduirea unui Climathon la nivel local și procesul de înscriere pot fi găsite aici. Termenul de înscriere pentru organizatorii locali este 03.03.2024.

Premiu de 5000 Euro pentru echipa câștigătoare din fiecare oraș

În cadrul fiecărui eveniment local de Climathon, se vor constitui cinci echipe formate din participanți cu interese diverse. Echipa care va dezvolta cea mai inovatoare soluție de business ce răspunde provocării identificate la nivel local va fi premiată cu 5000 Euro pentru a continua dezvoltarea acesteia. 

În plus, proiectele locale câștigătoare vor fi luate în considerare pentru a fi incluse pe lista scurtă a inovatorilor selectați pentru etapa Pitch Day a Romania ClimAccelerator 2024 categoria Idea stage. Romania ClimAccelerator este cel mai complex accelerator din România dedicat startupurilor din domeniul tehnologiilor verzi.

Se deschid înscrierile pentru Climathon București 2024

Pentru inovatorii și pasionații de sustenabilitate din capitală, Climathon București oferă o platformă de exprimare și acțiune concretă. Evenimentul, programat pentru a celebra Ziua Pământului, va avea loc pe 20-21 aprilie 2024 la Raiffeisen Media Center. Acesta reprezintă o oportunitate valoroasă pentru a dezvolta soluții inovatoare la provocarea Oxigen pentru București – Cum putem îmbunătăți calitatea aerului din oraș?, într-un mediu colaborativ și inovativ, care aduce la aceeași masă echipe diverse de lucru.

Pentru a participa la Climathon București 2024, se pot înscrie antreprenori sau pasionați de zona de sustenabilitate, individual sau în echipă, studenți, reprezentanți ai instituțiilor publice. Înscrierile sunt deschise până la 7 aprilie 2024 și se fac prin completarea formularului disponibil aici.

Citește și: Raportul Forumului Economic Mondial: Măsuri pentru a atinge obiectivele climatice

Ca un catalizator al schimbării, Climathon împuternicește indivizii și comunitățile să devină lideri climatici, prin crearea unui mediu de sprijin pentru dezvoltarea de idei inovatoare, experimentarea și implementarea soluțiilor climatice inovatoare. În cadrul evenimentelor Climathon, participanții sunt încurajați să gândească creativ, să provoace status quo-ul convențional și să dezvolte idei practice pentru a aborda provocările climatice.

Impact Hub Bucharest a fost organizator al Climathon București în alte două ediții anterioare: 2021 și 2019

Share this article
Prev Post

Sursele regenerabile de energie în UE au crescut cu 5,7% între 2021 și 2022

Next Post

Platforma de mediu pentru București. 3 proiecte câștigătoare în runda IV dedicată biodiversității urbane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next