Companii responsabile față de mediu și oameni

Platforma de mediu pentru București. 3 proiecte câștigătoare în runda IV dedicată biodiversității urbane

Platforma de mediu pentru București a anunțat proiectele câștigătoare în cadrul rundei IV a programului, susținută de PENNY | REWE Romania, axată pe protejarea și promovarea biodiversității pentru o Capitală mai prietenoasă cu toate formele de viață.

Cu un buget de 185.490 lei, proiectul „Salvarea și reabilitarea animalelor sălbatice native din București și Ilfov”, al Fundației Visul Luanei, vizează salvarea, reabilitarea și eliberarea animalelor sălbatice autohtone din București și Ilfov, în paralel cu eforturile de educație și informare a comunității în privința conservării faunei urbane. Prin oferirea de îngrijiri medicale specializate și prin intermediul unor programe educaționale și de consiliere, proiectul diminuează impactul negativ al prezenței umane asupra animalelor sălbatice, contribuind astfel la protejarea biodiversității urbane.

Proiectul „BatWatch”, al organizației Wilderness Research and Conservation, urmărește reducerea impactului uman asupra coloniilor de lilieci din mediul urban, prin implementarea unor acțiuni de monitorizare, salvare, reabilitare și educație ecologică. Bugetul proiectului este de 130.000 lei.

„Permablitz la Regina Elisabeta” este proiectul de 185.000 lei al Asociației Beehave, o inițiativă axată pe educația ecologică și permacultura, implementată în colaborare cu Liceul Tehnologic Special “Regina Elisabeta”. Asociația Beehave și-a propus să creeze o grădină de permacultură în cadrul școlii, care să servească drept spațiu educativ și recreativ pentru comunitatea școlară și locală. Prin intermediul acestui proiect, se urmărește întărirea legăturilor intercomunitare și promovarea unui stil de viață sustenabil și respectuos față de mediu în inima orașului.

Share this article
Prev Post

Climathon 2024: Un apel la mobilizare pentru inovație și acțiune climatică

Next Post

Aproape 40 de mii de tone de deșeuri electronice colectate de Environ în 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next