Companii responsabile față de mediu și oameni

Fechet: Ne propunem să mutăm bani de la Rabla Clasic la Rabla Plus pentru a finanţa din ce în ce mai multe autoturisme non-poluante

Aproape 10.000 de autoturisme au fost achiziţionate în 2023 prin Programul „Rabla Plus”, cu aprox. 27.000 de autoturisme noi prin „Rabla Clasic”, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fachet, în deschiderea de astăzi a Salonului Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii.  

„Dincolo de bugetul record pe care la ‘Rabla Plus’ l-a avut în acest an, respectiv 780 de milioane de lei, vă anunţ că, la anul, ne propunem să fim şi mai ambiţioşi. Cu alte cuvinte, aşa cum a existat o tendinţă în fiecare an, ne propunem să mutăm bani de la ‘Rabla Clasic’ la ‘Rabla Plus’ pentru a finanţa din ce în ce mai multe autoturisme non-poluante. Anul acesta avem 780 de milioane de lei la autoturismele electrice. Avem până acum aproape 10.000 de autoturisme înscrise la ‘Rabla Plus’. De asemenea, la ‘Rabla Clasic’, avem 560 de milioane de lei şi aproape 27.000 de noi autoturisme înmatriculate. Aşadar, o să avem în continuare bugete generoase de la Administraţia Fondului pentru Mediu. Mai rămâne ca şi apetitul cumpărătorilor de autoturisme noi să rămână la fel de ridicat şi să ţină pasul”, a punctat ministrul Mediului. 

„Un lucru este cert: pe lângă costuri mai mici de întreţinere, marele avantaj al unui autoturism electric se referă şi la posibilitatea de a-ţi produce singur acasă carburant, dacă eşti beneficiar de energie verde, de panouri fotovoltaice. Mi se pare că e un lucru nu doar mai ieftin, ci şi extrem de plăcut să poţi să-ţi faci ‘plinul’ acasă din propriile panouri”, a mai spus Fechet.

Share this article
Prev Post

Coca-Cola India lansează sticle PET 100% reciclate în categoria de băuturi carbogazoase

Next Post

Stockholm va interzice accesul mașinilor pe benzină și diesel în centrul orașului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next