Companii responsabile față de mediu și oameni

Coca-Cola India lansează sticle PET 100% reciclate în categoria de băuturi carbogazoase

După ce a fost prima companie din India care a lansat o sticlă de un litru fabricată din PET 100% reciclat (rPET) pentru marca sa de apă potabilă Kinley, Coca-Cola India mai face un pas semnificativ către economia circulară, lansând sticlele de Coca-Cola din plastic 100% reciclat (rPET), de 250 și 750 ml, care mobilizează consumatorii cu mesajul „Reciclează-mă din nou”.

Sticlele rPET sunt fabricate de partenerii de îmbuteliere Coca-Cola, Moon Beverages Ltd. și SLMG Beverages Ltd.

Compania Coca–Cola oferă acum sticle 100% rPET în peste 40 de piețe, aducând-o mai aproape de obiectivul său World Without Waste, de a produce sticle cu 50% conținut reciclat până în 2030. Anunțată în 2018, strategia Coca-Cola pentru ambalaje sustenabile include și un obiectiv de a colecta și recicla echivalentul unei sticle sau a unui ambalaj pentru fiecare produs vândut la nivel global până în 2030 și să facă 100% din ambalajele sale reciclabile până în 2025.

„Căutăm să promovăm o economie circulară pentru ambalajele noastre pentru a reduce deșeurile și emisiile de carbon. Lucrăm pentru a crește conținutul reciclat în ambalajele noastre, extindem utilizarea sticlelor reîncărcabile și colectarea ambalajelor pentru reciclare prin inițiativa noastră World Without Waste. De asemenea, facem cercetări pentru noi soluții de ambalaje. Această extindere a Moon Beverages și SLMG Beverages subliniază angajamentul ferm al Coca-Cola India față de sustenabilitate și dedicarea sa de a construi un viitor mai durabil.” a declarat Enrique Ackermann, Vicepreședinte, Tehnic și Inovare, Coca-Cola India și Asia de Sud-Vest.

Coca-Cola oferă consumatorilor posibilitatea de a returna sticlele PET goale, reciclându-le la puncte de predare amplasate convenabil sau la automate de colectare de tip RVM (Reverse Vending Machine). La începutul acestui an, Coca-Cola India a lansat inițiativa ”Return and Recycle” cu Zepto, care se concentrează pe colectarea sticlelor PET direct de la consumatori.

În decembrie 2022, Coca-Cola Bangladesh a lansat sticlele 100% rPET, devenind prima piață din Asia de Sud-Vest (SWA) care a introdus sticlele de apă Kinley la un litru.

Citește și: Sistemul Coca-Cola devine primul producător local de băuturi cu o unitate proprie de fabricare a PET-ului reciclat, la Ploiești

Share this article
Prev Post

Au început înscrierile la Atelierele de Comunicare și Jurnalism pentru Sustenabilitate organizate de Sustainability News Lab

Next Post

Fechet: Ne propunem să mutăm bani de la Rabla Clasic la Rabla Plus pentru a finanţa din ce în ce mai multe autoturisme non-poluante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next