Companii responsabile față de mediu și oameni

Sistemul Coca-Cola devine primul producător local de băuturi cu o unitate proprie de fabricare a PET-ului reciclat, la Ploiești

Sistemul Coca-Cola în România, format din companiile Coca-Cola România și Coca-Cola HBC România, a instalat în premieră pentru un producător local de băuturi o unitate de decontaminare a fulgilor de PET în fabrica din Ploiești.

România devine astfel a doua țară din Grupul Coca-Cola HBC care va utiliza această tehnologie inovatoare pentru producția internă de rPET (PET reciclat), destinată ambalajelor din portofoliul de băuturi.

Investiția, de 55 milioane lei, din care 17,5 milioane ajutor de stat, susține tranziția întregului portofoliu de ambalaje PET al Sistemului Coca-Cola la 100% PET reciclat – în linie cu obiectivele companiei de a-și reduce la zero emisiile de carbon în întregul său lanț valoric, până în 2040.

Tranziția către întregul portofoliu rPET se va face treptat, până la finalul acestui an, urmând ca întreaga gama de produse Coca‑Cola, Fanta, Sprite, Schweppes, Cappy, Cappy Pulpy, Cappy Lemonades și Fuzetea să aibă ambalaje din PET reciclat.

Procesul de producție rPET

Procesul de producție al rPET pornește de la colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile – plastic, metal, hârtie etc. Deșeurile colectate selectiv sunt transportate către stațiile de sortare, unde, manual sau automat, sunt sortare PET-urile și alte tipuri de plastic. În funcție de tehnologia de sortare existentă, plasticul este selectat pe culori. După sortare, produsele din PET se mărunțesc și se transformă în fulgi de PET, care ulterior trec printr-un sistem de decontaminare în urma căruia se transformă în granule (rezina). Aceste granule sunt gata să fie refolosite și transformate în obiecte noi. 

Mai multe informații despre tranziția Coca-Cola la ambalaje realizate din PET reciclat

Mai multe informații despre rPET

Share this article
Prev Post

Europa ar avea nevoie de 2 trilioane de euro până în 2040 pentru a putea deveni autosustenabilă energetic (Studiu)

Next Post

Săptămâna reciclării. Rețeaua de magazine Kaufland a înregistrat un record de peste 11 milioane de recipiente colectate într-o săptămână

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next