Companii responsabile față de mediu și oameni

Hidroelectrica încheie un parteneriat cu gigantul Masdar din Emiratele Arabe Unite pentru realizarea de parcuri eoliene off-shore și parcuri solare flotante în România

Reprezentanții Hidroelectrica și ai Masdar (Abu Dhabi Future Energy Company) au semnat luni un Acord de asociere de participațiune care angajează cele două companii într-un demers investițional comun ce are ca scop realizarea de parcuri eoliene off-shore și parcuri solare flotante în România.

Masdar este unul dintre cei mai  importanți jucători la nivel global, cu proiecte realizate în 40 de țări și cu o experiență de 16 ani în dezvoltarea și construcția de capacități de producție a energiei din surse regenerabile, și are un portofoliu de 23 GW instalați.

Conform datelor furnizate de companie, din 2006, Masdar a investit în principal în proiecte de energie solară și eoliană, valoarea combinată a acestora ridicându-se la peste 30 de miliarde de dolari.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie verde din țara noastră, având o cota de piață de cca. 28%, realizată cu o producție medie anuală de 15,7 TWh livrați în rețea. De asemenea, Hidroelectrica este cea mai profitabilă companie românească, având un portofoliu de 187 de hidrocentrale, cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW. La toate acestea se adaugă parcul eolian Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Sursa foto: Masdar

Share this article
Prev Post

Holcim România adoptă un model integrat de decarbonizare și se angajează ca până în 2030 să-și reducă cu 50% amprenta netă de carbon în producția de material cimentos

Next Post

Săptămâna Verde în România. Nature Talks a lansat cel mai mare program național interactiv de educație de mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next