Companii responsabile față de mediu și oameni

Nestlé oferă stimulente financiare fermierilor care cultivă cafeaua în mod sustenabil

Inițiativa Nestlé vine în contextul în care marile companii producătoare de bunuri de consum se confruntă cu presiuni juridice și de reputație tot mai mari pentru a-și decarboniza lanțurile de aprovizionare la nivel global, scrie Reuters.

Cea mai mare companie de produse alimentare ambalate din lume s-a angajat să cheltuiască 1 miliard de dolari până în 2030 pentru planul său de a se aproviziona cu cafea în mod sustenabil, care include acum eforturi de creștere a veniturilor agricultorilor.

Compania a declarat că, în cadrul acestui plan, a oferit unui număr de aprox. 3.000 de cultivatori de cafea din țări în curs de dezvoltare, precum Coasta de Fildeș, Indonezia și Mexic, stimulente condiționate în numerar pentru a-i încuraja să treacă la practici agricole regenerative.

Printre acestea se numără utilizarea îngrășămintelor organice pentru a îmbunătăți fertilitatea solului, plantarea de arbori de umbră care protejează boabele de cafea și culturile intercalate pentru a păstra biodiversitatea. Ultimele două măsuri vizează, de asemenea, să le ofere agricultorilor surse suplimentare de venit.

Potrivit raportului The Coffee Barometer, publicat în 2021 de un grup de ONG-uri, există puține dovezi că eforturile depuse de cele mai mari firme de cafea din lume pentru protejarea drepturilor omului și a mediului au avut vreun impact, majoritatea fermierilor fiind incapabili să finanțeze cultivarea durabilă a cafelei.

Conform raportului, sectorul cafelei este evaluat la 200-250 de miliarde de dolari pe an la nivelul comerțului cu amănuntul, însă țările producătoare primesc mai puțin de 10% din această valoare atunci când exportă boabe, iar agricultorii chiar mai puțin.

Aproximativ 125 de milioane de oameni din întreaga lume sunt dependenți de cafea, în timp ce aproximativ 80% dintre familiile de cultivatori de cafea trăiesc la limita sărăciei sau sub pragul sărăciei, potrivit organizațiilor non-profit Fairtrade și Technoserve.

Anul acesta, pe 19 aprilie, Parlamentul European a adoptat o lege istorică pentru a opri comercializarea în UE de produse ce cauzează defrișări sau degradarea pădurilor. Pe lista produsele reglementate de noua legislație se află inclusiv cacaoa.

Share this article
Prev Post

Burse IKEA pentru tinerii antreprenori sociali care vor să-și promoveze afacerea la Summitul One Young World 2023

Next Post

Lidl schimbă ambalajele de carne tocată pentru a reduce cantitatea de plastic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next