Companii responsabile față de mediu și oameni

Pădurea Copiilor este prezentă din primăvara lui 2024 în 44 de comunități din sudul României

Pădurea Copiilor s-a extins în primăvara lui 2024 cu peste 105.000 de puieți forestieri, arbori, arbuști și plante ornamentale, plantați pe 21 de hectare în județele Constanța, Ialomița, Giurgiu, Prahova, cu implicarea zilierilor locali și a peste 1500 de voluntari.

7 noi localități – Cumpăna, Pantelimon, Cernavodă (jud. Constanța), Sărățeni, Sinești, Fierbinți Târg (jud. Ialomița), Mizil (jud. Prahova) – s-au alăturat programului de împădurire al Pădurii Copiilor, astfel că organizația este prezentă acum în 44 de comunități din sudul României.

Acțiunile de împădurire din cadrul celei mai mari inițiative naționale de plantare finanțate din fonduri private, „România Plantează pentru Mâine”, lansată de OMV Petrom, au continuat în această primăvară în Techirghiol, Slobozia și Amara – și s-au extins în alte 6 comunități. Tot în cadrul programului au fost înființate păduri urbane în curtea Școlii Nr. 2 din Cernavodă (jud. Constanța) și orașul Mizil, Județul Prahova. 

„Odată cu acest sezon de plantare, am atins un obiectiv remarcabil: 2 milioane de puieți plantați în 44 de comunități, cu implicarea, de la înființare și până acum, a aproape 10.000 de voluntari dedicați cauzei noastre. Aceste rezultate sunt un motiv de mândrie și o dovadă a puterii și implicării colective, dar și a angajamentului nostru și al partenerilor noștri – instituționali și privați – pentru un viitor verde. Ne îndreptăm cu optimism către realizarea misiunii noastre, de a ajunge în 100 de comunități până în 2035! Mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest lucru!” – dr. Alexandra Teodora Pălărie, Președintele Asociației Pădurea Copiilor.

În această primăvară, Pădurea Copiilor, cu sprijinul Metropolitan Life și Arbor Day Foundation, a demarat lucrările de extindere a pădurii urbane din Parcul Municipal Ploiești Vest, pe o suprafață de 1200 mp. Bucurându-se de implicarea a 100 voluntari Metropolitan Life, viitoarea pădure urbană miniaturală va oferi comunității ploieștene un refugiu verde format din 5000de arbori și arbuști din peste 25 de specii autohtone, precum stejar, gorun, stejar brumăriu, stejar pufos, păr sălbatic, cireș, mălin, vișin turcesc, mesteacăn, ulm de câmp, tei, frasin, arțar, măr pădureț, mojdrean, velniș, plop alb, păducel, corn, sânger, liliac, lemn câinesc, cătină roșie, salbă moale și porumbar. Alți 5000 de puieți, din speciile stejar, frasin, paltin de camp, ulm, sălcioară, salbă moale, au fost plantați pe o suprafață de 1 ha în cadrul aceluiași parteneriat, în comuna Putineiu, Județul Giurgiu.

Prin implicarea DPD România, 1 ha de teren neproductiv din Sărățeni, județul Ialomița, a fost transformat în pădure. 90 devoluntari din comunitatea locală și din cadrul companiei s-au alăturat acțiunii,  plantând peste 2000 depuieți de salcâm. Viitoarea perdea forestieră înființată de-a lungul drumului european E60 va servi drept scut de protecție împotriva vânturilor puternice specifice zonei.

Tot din acestă primăvară, comuna Florești-Stoenești, județul Giurgiu, beneficiază de un nou hectar de pădure înființată prin implicarea a 45 de voluntari din cadrul IPSO Agricultură. Noua pădure marchează angajamentul continuu al companiei, început în toamna anului 2020.

Pădurea Copiilor s-a bucurat în această primăvară de suportul financiar și/sau de munca voluntară oferite de: OMV Petrom, prin programul „România plantează pentru mâine”, Metropolitan Life, prin Arbor Day Foundation, DPD România, IPSO Agricultură, Adobe România, Michelin, Euromaster, R Systems, Bonduelle, ADP România, Mercedes-Benz Group, GE Digital, Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpâna, Școala Gimnazială nr. 2 din Cernavodă, Liceul Tehnologic Fierbinți, Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” Mizil, Școala Gimnazială „Sfânta Maria” Mizil, Grădinița nr. 5 Mizil, Colegiul Economic Viilor, București, Școala Europeană, București, Școala nr. 54, București, Cercetașii României – Centrul Local Sfântul Nicolae, Fundația pentru Tineret Ialomița și Ajungem Mari – programul Asociaţiei Lindenfeld

Asociația Pădurea Copiilor răspunde din 2016 unei urgențe climatice și sociale în sudul României amplificate de lipsa pădurilor. Organizația a plantat și îngrijit până acum peste 2 milioane de puieți, pe o suprafață de 212 ha, în 44 de localități, cu misiunea de a crește păduri în 100 de comunități până în 2035.

Evoluția activităților de împădurire și a proiectelor Pădurii Copiilor poate fi urmărită și pe canalele de social media: 

facebook.com/padureacopiilor

instagram.com/padureacopiilor

linkedin.com/company/organizatia-padurea-copiilor

Share this article
Prev Post

Costul pagubelor provocate de schimbările climatice s-ar putea ridica la 38 trilioane de dolari pe an până în 2050 (Studiu)

Next Post

Lidl organizează cea de a 10-a colectă de alimente, în parteneriat cu Rețeaua Băncilor pentru Alimente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next