Companii responsabile față de mediu și oameni

Parteneriat Fundația Vodafone – Fundația Progress: 600 de copii vor înțelege și găsi soluții la probleme de mediu actuale cu ajutorul tehnologiei în programul Școala verde din viitor

600 de copii care participă la cluburile de programare CODE Kids organizate de Fundația Progress în bibliotecile publice din țară au fost integrați în programul Școala verde din viitor, prin parteneriatul dintre Fundația Vodafone România și Fundația Progress.

Copiii de 6 – 14 ani vor parcurge timp de 7 săptămâni un program online de educație nonformală pentru formarea de abilități digitale prin intermediul platformei de resurse, Școala din viitor, a Fundației Vodafone. Totodată, ei vor fi angrenați în jocuri și exerciții pe teme ecologice și, de asemenea, îndrumați pentru a înțelege și găsi soluții verzi la probleme de mediu din comunitățile lor.

Cei mai mari dintre cursanți, din grupa de vârstă 10 -14 ani, vor intra într-o competiție pe teme de durabilitate având de ilustrat în aplicația Scratch o soluție pentru o problemă de mediu care îi preocupă. La finalul competițiilor, atât copiii, cât și bibliotecile pe care aceștia le reprezintă vor primi premii în valoare totală de 42.500 de lei.

„Ne bucurăm să ajungem cu Școala verde din viitor la copiii și bibliotecarii din rețeaua Code Kids. Va fi, și pentru noi, și pentru ei, un exercițiu de lucru în echipă și o pledoarie pentru implicarea activă în înțelegerea și rezolvarea problemelor de mediu din comunitățile locale” a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

Școala din viitor propune o metodologie didactică inovatoare pentru dezvoltarea abilităților digitale prin jocuri și experimente. Aceasta a fost concepută de către Fundația Vodafone Spania și Universitatea din Salamanca în cadrul programului “DigiCraft”.

Mai multe informații despre proiect, în comunicatul Fundației Vodafone

Share this article
Prev Post

Românii, ultimii din UE la citit știri online. Studiu comparativ 2016-2020 (Eurostat) 

Next Post

Start-up-ul american Azure revoluționează sectorul construcțiilor de case prin printarea 3D a structurii din plastic reciclat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next