Companii responsabile față de mediu și oameni

Vodafone și WWF lansează programul “Un million de telefoane pentru planetă”

Vodafone și WWF au anunțat lansarea unui parteneriat global care are rolul de a sprijini obiectivele Vodafone de a reduce emisiile de carbon la “zero net” până în 2040, de a contribui la eliminarea deșeurilor electronice și de a încuraja economia circulară.

Parteneriatul de 3 ani se lansează cu un prim program intitulat – Un milion de telefoane pentru planetă – care își dorește să inspire clienții Vodafone din Europa și Africa să predea vechile lor dispozitive în cadrul unui schimb, o donație pentru cauze sociale sau pentru a fi reciclate în mod responsabil.  Începând cu 22 noiembrie 2022, pentru fiecare telefon colectat în cadrul programului, Vodafone va dona 1 liră sterlină, sau echivalentul local, către proiectele de conservare WWF din întreaga lume.

Nick Read, directorul general al Vodafone Group, a declarat: “WWF și Vodafone cred cu tărie că putem face cu toții alegeri mai ecologice în ceea ce privește modul în care folosim tehnologia. Parteneriatul nostru cu WWF va crea noi inițiative pentru a-i încuraja pe clienții noștri să întreprindă acțiuni care ar putea contribui la reducerea emisiilor de carbon și la reducerea presiunii asupra resurselor naturale ale planetei.”

Tanya Steele, director executiv al WWF-UK, a declarat: “Fiecare dintre noi are un rol de jucat pentru a contribui la readucerea la viață a lumii noastre, iar tehnologia pe care o folosim zilnic poate juca un rol major în abordarea urgenței climatice și a celei naturale. Prin parteneriatul nostru cu Vodafone, vom explora modul în care fiecare își poate reduce amprenta asupra mediului prin intermediul tehnologiilor și serviciilor digitale, folosind în același timp tehnologia mobilă pentru a impulsiona proiecte cheie de conservare ale WWF în întreaga lume. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună la viziunea noastră comună pentru planetă.

În cadrul parteneriatului de trei ani dintre Vodafone și WWF, vor fi lansate inițiative strategice pe piețele Vodafone din Europa și Africa. Printre acestea se numără aplicații care îi vor ajuta pe clienții Vodafone să facă alegeri mai durabile, precum și proiecte în Africa de Sud, Germania și Marea Britanie, care folosesc tehnologia mobilă pentru a contribui la abordarea provocărilor legate de conservare și durabilitate.

În cadrul Conferinței COP27 privind schimbările climatice, desfășurată la Sharm-el Sheikh în perioada 7-18 noiembrie 2022, Vodafone, în calitate de partener principal pentru comunicații, a lucrat alături de guvernul egiptean pentru a furniza servicii avansate de telecomunicații care să conecteze COP27 și vizitatorii săi. În plus, compania a demonstrate faptul că tehnologia digitală poate aborda schimbările climatice, poate utiliza energia mai eficient, poate oferi o economie mai circulară și poate crește securitatea alimentară.

Share this article
Prev Post

Zentiva investește în energie verde și dotează cu panouri fotovoltaice fabrica Labormed

Next Post

Kaufland inaugurează pe 24 noiembrie magazinul cu numărul 1500. Alimentat cu energie verde, dispune de un acoperiș ecologic și puncte de reciclare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next