Companii responsabile față de mediu și oameni

Zentiva investește în energie verde și dotează cu panouri fotovoltaice fabrica Labormed

Grupul de companii Zentiva în România a finalizat un proiect pentru producția de energie electrică prin panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 200 kW. Sistemul va asigura 10% din consumul de energie al fabricii de medicamente generice Labormed, el reprezentând o etapă importantă în procesul de dezvoltare sustenabilă a companiei. Proiectul la cheie, implementat de către Electrica Furnizare, include 372 module fotovoltaice de 540Wp.

„Propria capacitate de producție de energie pe care o inaugurăm se înscrie în angajamentul Grupului Zentiva de a obține neutralitatea emisiilor de carbon până în 2030. Investiția realizată contribuie în mod direct la obiectivele operaționale de reducere a emisiilor de carbon și de obținere a energiei din surse regenerabile. În mod practic și măsurabil, sistemul instalat ne va ajuta să reducem cu 50 de tone emisiile de CO2 la fabrica Labormed. În procesul de îndeplinire a misiunii companiei de a crește accesibilitatea pacienților la medicamente moderne, eficiente, compania consumă energie, apă și alte resurse. Suntem însă responsabili să acționăm astfel încât să ne diminuăm impactul pentru a păstra o planetă verde, sănătoasă și sustenabilă, pentru noi și generațiile viitoare, inclusiv contribuind la protejarea și reconstrucția biodiversității”, a declarat Margareta Tănase, Director Operațiuni Industriale Zentiva România

„Instalația face parte atât din angajamentele de sustenabilitate, cât și din strategia noastră pe termen mediu și lung de îmbunătățire a eficienței energetice și reducerea costurilor cu energia electrică. Ambele noastre fabrici deja folosesc energie provenită din surse 100% regenerabile. Acest proiect implementat pentru fabrica noastră Labormed Pharma este un pas înainte pentru că va reduce cu 10% costul cu energia electrică pentru activitatea desfășurată aici,”, a declarat Dan Bandrabulă, Manager Energetic și Facilități Tehnice Zentiva România.

Share this article
Prev Post

Ultimele zile de nominalizări și înscrieri în Gala Premiilor pentru un Mediu Curat!

Next Post

Vodafone și WWF lansează programul “Un million de telefoane pentru planetă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next