Companii responsabile față de mediu și oameni

Proiectul de birouri Hermes Business Campus a obținut calificativul “Excellent” conform standardului BREEAM In-Use pentru certificarea clădirilor verzi

Un complex modern compus din trei clădiri de birouri, dezvoltat de Atenor, Hermes Business Campus a fost certificat cu calificativul BREEAM New Construction 2013 „Excellent” în perioada 2016-2018, iar Adventum Group, care a achiziționat proiectul în 2021, a decis să aducă un plus de valoare sustenabilă dezvoltării. Procesul de certificare BREEAM-In-Use a fost derulat pe parcursul unei perioade de 11 luni și a fost coordonat de departamentul de consultanță strategică ESG al Colliers România.

Complexul este format din trei clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 75.000 de metri pătrați și are etaje de birouri și facilități de retail la parter, patru niveluri de parcare subterană, inclusiv stații de încărcare a mașinilor electrice, parcări pentru motociclete și biciclete. Prin intermediul infrastructurii sale interne și având o conexiune excelentă cu transportul public, Hermes Business Campus facilitează soluții care susțin scăderea deplasărilor cu mașina și, prin urmare, a aglomerației și a emisiilor de CO₂ pe toată durata de viață a complexului.

Toate cele trei clădiri asigură chiriașilor un mediu de lucru sănătos, sigur și confortabil, atât în interior, cât și în exterior, prin accesul la un nivel bun de lumină naturală, prin elemente care controlează fenomenul de strălucire a luminii solare și prin dispozitive de control care permit ocupanților să își optimizeze nivelul de confort. Datorită zonelor ample cu vizibilitate către exterior și a zonelor de relaxare, complexul le oferă beneficiarilor posibilitatea de a se deconecta datorită schimbării peisajului și a pauzei de la modul de concentrare continuu din spațiile de lucru. De asemenea, proiectul oferă o accesibilitate amplă prin dotări concepute pentru maximizarea incluziunii.

Proiectul a introdus practici durabile de consum al apei prin instalații eficiente de apă, sisteme de colectare a apelor gri și sisteme de prevenire a scurgerilor de apă. Hermes Business Campus încurajează, de asemenea, utilizarea prudentă și responsabilă a resurselor, inclusiv a materialelor de construcție și a deșeurilor, asigurând gestionarea individuală a acestora, cu accent pe eforturile de reciclare și spații dedicate pentru depozitarea lor. De asemenea, HBC a dezvoltat strategii pe termen lung pentru a proteja și a spori valoarea de mediu a proiectului prin intermediul zonelor verzi interne și externe și a peretilor verzi, împreună cu practici care previn și controlează atât poluarea aerului, cât și poluarea apei, aferente poziționării și modului de folosire a complexului.

Hermes Business Campus încurajează practicile de management durabil, asigurându-se că atât administratorii, cât și beneficiarii clădirilor au la dispoziție instrucțiuni corespunzătoare privind modul în care pot contribui la maximizarea performanței durabile.

„Evaluarea BREEAM In-Use Excellent consolidează eforturile depuse de Hermes Business Campus pentru a oferi cel mai bun mediu de lucru pentru chiriașii săi. Acest proiect a surclasat clădirea tipică de birouri de clasa A prin eficiență energetică, consumul rațional de apă, atenția acordată sănătății, bunăstării și siguranței beneficiarilor, precum și prin măsurile de protejare și îmbunătățire a valorii sale ecologice. În prezent, sustenabilitatea reprezintă un criteriu important pentru alegerea unei locații, iar Hermes Business Campus și-a dovedit angajamentul pentru a atinge și a întrece cele mai bune practici de management în domenii relevante pentru o clădire de birouri”, explică Roxana Isopescu, Senior Sustainability Consultant | ESG Strategic Advisory la Colliers.

Share this article
Prev Post

10 branduri internaționale cu accent pe economia circulară în 2023

Next Post

FDSC, ProPark și Fundația OMV Petrom lansează „Verde pentru viitor“, un program de finanțare pentru conservarea biodiversității în Parcurile Naționale și Naturale din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next