Companii responsabile față de mediu și oameni

Tinerii români activiști de mediu se pot înscrie la Climate Action Summit in Europe

Climate Action Summit este o acțiune globală intersectorială privind clima care sprijină cei mai importanți activiști și promotori ai schimbărilor climatice din diferite regiuni ale lumii. Scopul final este de a ajuta mișcarea de tineret pentru climă să devină mai conectată, mai colaborativă și să creeze un impact în societate.

Participanții trebuie să aibă între 18 și 35 de ani, să cunoască limba engleză și să dețină o poziție cu putere de decizie: fondatorul/co-fondatorul, liderul/co-liderul, managerul/co-managerul al unei întreprinderi/organizații/comunități sociale de mediu care abordează crizele legate de climă, biodiversitate și poluarea aerului.

Programul debutează cu summituri regionale (cohorte), fiecare dintre acestea reunind 15-25 de tineri promotori ai schimbării în cadrul unor întâlniri intensive de 5 zile. Aceste întâlniri se vor desfășura în locații în mijlocul naturii, gândite pentru a crea conexiuni între participanți, pentru a permite învățarea reciprocă și pentru a pregăti terenul pentru apariția unor colaborări semnificative.

După summit, tinerii sunt invitați să se alăture unui program online de consolidare a capacităților la nivel mondial, care reunește membri din fiecare regiune. Acest program interactiv cuprinde mai multe module și va include sesiuni practice pentru tinerii promotori ai schimbării. La sfârșit participanții vor fi incluși în comunitatea globală ChangemakerXchange, beneficiind de acces la un portofoliu regulat și dinamic de oportunități de conectare și învățare.

Se pot înregistra pentru acest summit promotorii schimbărilor din diferite medii care lucrează pentru a aborda crizele planetare, antreprenori sociali și inovatori, agenți și activiști ai schimbării sociale, lideri ai societății civile. Exemple de changemakers de acțiune climatică includ:

● Changemakers care lucrează pentru justiția climatică și abordează probleme precum rasismul de mediu și tranziția echitabilăChangemakers care lucrează în domeniul adaptării la schimbările climatice, cum ar fi tranziția energetică și energia regenerabilă, captarea carbonului, neutralitatea carbonului etc.

● Changemakers care lucrează pentru un viitorul durabil, vizând aspecte precum gestionarea deșeurilor, gestionarea apei, poluarea aerului, epuizarea solului etc.

● Changemakers care lucrează în domeniul educației, predând cunoștințe despre climă, cultivând abilități pentru o tranziție echitabilă către o economie ecologică și dezvoltând capacitatea de adaptare.

Termenul limită pentru înscrierea candidaților este 30 iunie 2022, ora 23:59 GMT.

Detalii și înscriere.

Share this article
Prev Post

Competiția Seeding The Future Global Food System Challenge oferă premii în valoare totală de 1 milion de dolari proiectelor care contribuie la transformarea sustenabilă a sistemului alimentar

Next Post

SustainAbility Talks: Decarbonizarea este vitală pentru creșterea și transformarea economiei românești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next