Companii responsabile față de mediu și oameni

16 ONG-uri vor fi selectate pentru a primi donații direct în aplicația Home’Bank a ING Bank România

16 noi organizații neguvernamentale vor beneficia de donații din partea clienților ING Bank România, prin intermediul platformei Donează în Home’Bank, în urma unui proces și apel de selecție lansat recent de bancă pentru anul 2025.

Potrivit unui studiu realizat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), donațiile individuale sunt în topul surselor de finanțare pentru ONG-urile din România. În plus, aceste donații sunt esențiale pentru 21% dintre organizațiile care depind doar de două surse de finanțare.

Donează în Home’Bank vine în sprijinul nevoii ONG-urilor din România de digitalizare și eficientizare a proceselor prin care realizează venituri din donații individuale, venituri care pot contribui la dezvoltarea proiectelor cu impact real în comunitate ale organizațiilor.

ONG-urile selectate trebuie să acționeze în zona de Mediu, Educație, Sănătate, Grupuri vulnerabile sau Situații de urgență.

„Peste jumătate dintre români au donat în ultimele 12 luni, potrivit unui studiu derulat de Asociația pentru Relații Comunitare (ARC), iar valoarea donației medii lunare a crescut de peste 100 de ori față de 2003. Observăm și noi acest fenomen și, din acest motiv, ne-am dorit să facilităm procesul pentru clienții noștri. Anul trecut am crescut numărul ONG-urilor de la 3 la 16, iar acestea vor fi în fiecare an schimbate pentru a da cât mai multe șanse societății civile să primească ajutorul atât de necesar. Printr-o donație direct în Home’Bank am simplificat un proces vital în activitatea ONG-urilor, respectiv acțiunile de fundraising, lăsându-le astfel ocazia de a se concentra mai ușor asupra creșterii impactului proiectelor caritabile. Mulțumim tuturor clienților care au înțeles inițiativa noastră și au susținut cele 16 ONG-uri din platforma ING să-și urmeze misiunea și sperăm ca împreună să continuăm acest proiect.” a declarat Alexandra Maier, Manager Sustenabilitate ING Bank România.

Procesul de selecție și criteriile de eligibilitate pentru ONG-urile participante

ONG-urile se pot înscrie până pe 24 iunie prin completarea acestui formular de înregistrare, urmând ca 30 dintre organizații să rămână pe lista scurtă.

Între 1 și 10 iulie, juriul ING Bank România, format din angajați ai băncii, va vota cele 16 ONG-uri care vor fi prezente în platforma Donează în Home’Bank începând cu decembrie 2024. Lista finală a cauzelor alese va fi anunțată în data de 12 iulie.

În programul se selecție se pot înscrie ONG-uri care:

  • au minimum 2 ani de activitate;
  • au cel puțin 2 proiecte derulate în domeniile în care activează, cu rezultate concrete și cel puțin 500 de beneficiari (direcți și indirecți);
  • au colaborări demonstrabile cu instituții de stat sau private în domeniul în care activează și/sau cu alți actori care contribuie la realizarea misiunii organizației;
  • pot demonstra transparență în raportarea rezultatelor financiare.

De asemenea, sunt eligibile proiecte cu o vechime de cel puțin 1 an care au impact dovedit asupra beneficiarilor, dar și asupra organizației. Pentru fiecare dintre cele 5 categorii de impact din platformă, se urmărește selectarea unei singure organizații mari, definită printr-un buget anual mai mare de 500.000 de euro.

Fiecare participant are dreptul să se înregistreze o singură dată prin completarea unui singur Formular de înregistrare, respectiv un singur Proiect.

Share this article
Prev Post

ARETEX: România reutilizează și reciclează până în 10% din deșeurile textile. Potențialul este de 30%, dacă ar exista o colectare selectivă corectă

Next Post

SGR: Ambalajele din plastic fără dop sau capac pot fi returnate şi după 3 iulie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next