Companii responsabile față de mediu și oameni

155.000 de ambalaje colectate de Danone în cadrul campaniei de reciclare dezvoltată alături de PENNY și Tetra Pak 

Colectare ambalaje Danone ECSR
Colectare ambalaje Danone ECSR

155.000 de ambalaje au fost colectate de Danone România, PENNY și Tetra Pak în cadrul celei de-a treia ediții „Aduci la reciclat, ai de câștigat!”. Campania s-a derulat în toate magazinele PENNY din țară. Numărul record de ambalaje colectate în anul 2023 a determinat Danone și PENNY să extindă campania până la finalul lunii februarie 2024.

Campania reprezintă continuarea unui demers de sustenabilitate, inițiat în 2019, prin care Danone România, PENNY și Tetra Pak  își propun să crească gradul de conștientizare cu privire la nevoia de a avea un comportament responsabil față de mediul înconjurător.

Citește și: Înscrieri record la Raiffeisen Comunități, acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate

De-a lungul anului, consumatorii au avut ocazia să aducă ambalaje ale produselor care conțin marca Tetra Pak și să le depună  la casele de marcat din magazinele PENNY  la nivel național. În schimbul a 5 ambalaje de tip Tetra Pak, clienții au primit gratuit un produs Activia de băut.

Datorită materialelor din care sunt realizate, ambalajele marca Tetra Pak pot fi reciclate, în urma acestui proces fiind recuperate fibrele materiilor prime din care ambalajul este realizat, care apoi se reintroduc în circuitul economic, în vederea fabricării de noi produse. 

Citește și: Platforma de mediu pentru București anunță 13 proiecte eligibile pentru runda IV dedicată biodiversității urbane

În 2021, Danone România a investit 4 milioane de euro în echipamente Tetra Pak pentru producția de iaurturi din gamele Danone,  Activia și Danonino de băut. Aceste ambalaje sunt realizate în proporție de 93% din plante. 

Share this article
Prev Post

Înscrieri record la Raiffeisen Comunități, acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate

Next Post

ING Bank susține energia verde, sprijinind cu peste 32 milioane de lei grupul Adrem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next