Companii responsabile față de mediu și oameni

50.000 de ambalaje reciclate de Farmec în campania Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine

Farmec a ajuns la 50 de mii de ambalaje reciclate în campania „Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine”. Din luna aprilie, când demersul de responsabilitate socială a fost extins la nivel național, cele mai multe ambalaje au fost colectate în Cluj-Napoca – 15.700, București – 6.580 și Brașov – 6.272. 

Campania a fost lansată sub formă de program-pilot în 2020, în cinci magazine de brand Farmec și Gerovital din Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Oradea și extinsă la începutul acestui an în peste 30 de unități din toată țara. 

Cele mai multe ambalaje aduse de consumatori la punctele de colectare au fost din materiale de plastic – geluri de duș, săpunuri, tuburi de creme – și din hârtie – ambalajele secundare ale produselor din gamele Farmec, Gerovital, Nufăr și Triumf. 

„Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine a fost invitația noastră la a reduce impactul asupra mediului, iar rezultatele de care ne bucurăm astăzi sunt datorate interesului și implicării active ale consumatorilor noștri. Suntem mândri să fim unul dintre puținii producători din România care oferă clienților posibilitatea de a returna ambalajele produselor pe care le-au folosit și să ducem acest demers mai departe în toate unitățile din țară, pentru a asigura astfel închiderea ciclului de viață al produselor din portofoliul Farmec”, a declarat Andra Șumandea, Specialist Marketing Farmec. 

„Ne bucurăm să fim alături de partenerul nostru, Farmec, în acest eco-proiect și încurajăm cât mai mulți participanți să fie mai responsabili față de mediul înconjurător. Să colectăm separat și curat cât mai multe deșeuri din ambalaje, numai așa vom reuși să reciclăm o cantitate și mai mare de deșeuri și, încet dar sigur, fiecare dintre noi își va aduce aportul în creșeterea gradului de reciclare în România. Reciclad`OR, împreună cu partenerii colectori și reciclatori, se asigură ca, la nivel național, toate deșeurile colectate în cadrul campaniei, să fie reciclate. Contribuția fiecăruia la reutilizarea, valorificarea și reciclarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje este extrem de importantă. De noi depinde ce lăsăm generațiilor viitoare. Să acționăm acum pentru un mâine mai sustenabil”, a declarat Adriana Calcan, PR &CSR Manager Reciclad`OR, partener Farmec în campania „Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine”. 

La patru ambalaje din portofoliul Farmec aduse spre reciclare în magazine de brand din țară, consumatorii sunt răsplătiți cu un produs cadou. Pentru a putea fi reciclate, recipientele trebuie golite de conținut, clătite și curățate. 

Website and e-shop: www.farmec.ro 

Share this article
Prev Post

ABCdar Verde. Peste 600 de elevi din 18 localități vor învăța cum pot proteja mediul înconjurător

Next Post

OMV Petrom. 1 milion de puieți plantați în România plantează pentru mâine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *