Lidl România a devenit partener finanțator al programului „Gustos și sănătos în farfuria din spital”, prin care Asociația „Din Grijă Pentru Copii” își propune să îmbunătățească meniurile copiilor spitalizați, răspunzând nevoilor unui organism în perioada de refacere.
Primii beneficiari ai programului sunt copiii internați în Spitalul clinic pentru copii „Dr. Victor Gomoiu” din București, care se bucură deja de o lună de mâncare echilibrată din punct de vedere nutrițional, cu noi tehnici de gătire și alimente noi, pline de nutrienți.
Asociația a dotat deja, cu sprijinul Lidl, bucătăria spitalului cu aparatura necesară, a întărit echipa din bucătăria spitalului, a demarat programul de training cu personalul din bucătărie, suplimentând în același timp bugetul alocat meniului clasic cu 5 lei pe zi/meniu.
Programul, implementat în parteneriat cu Asociația Română de Educație în Alergii, Asociația Lumea Emei și ASSMB, beneficiază de expertiza a trei chefi, bucătari cu experiență: Laura Eremia, chef și nutriționist, Ionuț Efrim și Iulian Șușală, precum și a dr. Gabriela Berechet, profesor universitar cu peste 40 de ani de experiență în industria alimentară și gastrotehnie.
„Copiii internați în spitale sunt deja într-o situație vulnerabilă și, pentru a se vindeca, au nevoie de tot ajutorul posibil, inclusiv de o alimentație bogată în nutrienți și atractivă pentru copii. Noi, Lidl, suntem bucuroși să fim parte din poveștile lor de vindecare și să dăruim zâmbete în farfurii. Programul „Gustos și sănătos în farfuria din spital” este o extensie firească a angajamentului nostru pentru o alimentație echilibrată. Ca parte a strategiei noastre de sustenabilitate, avem o politică ce ne ghidează în a aduce pe rafturile magazinelor noastre produse care fac parte dintr-o alimentație echilibrată și promovăm constant dietele nutritive”, a precizat Maria Mihai, Director de Comunicare și CSR, Lidl România.
Asociația „Din Grijă Pentru Copii” și-a propus extinderea programului și în alte spitalele de pediatrie din țară, acolo unde este nevoie, asigurându-se că fiecare copil beneficiază de o alimentație sănătoasă și echilibrată în timpul internării.