Companii responsabile față de mediu și oameni

Interesul românilor pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere. Tinerii, cei mai motivați de impactul asupra mediului

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de plante, arată un rezultatele unui studiu de specialitate publicat de Danone România.

Potrivit cercetării, 42% dintre respondenţi au declarat că includ carnea în dietă de 2-4 ori pe săptămână. În acelaşi timp, interesul pentru alimentaţia pe bază de plante a crescut semnificativ în ultimul an, la 39% din totalul populaţiei, faţă de o pondere de 30%, înregistrată în 2023,

„Interesul crescut pentru produsele pe bază de plante nu se limitează doar la preferinţele de gust sau la restricţiile alimentare specifice. 33% apreciază gustul acestora, iar 30% sunt motivaţi de impactul asupra mediului. Tinerii, în special cei între 25 şi 34 de ani, se disting prin adoptarea acestei schimbări către un consum mai responsabil şi conştient. Dieta flexitariană, care promovează un consum variat de alimente, fără a elimina complet carnea din alimentaţie, devine din ce în ce mai populară în România. Acest regim alimentar flexibil permite includerea cărnii sau peştelui, alături de o varietate mare de fructe, legume şi produse pe bază de plante, oferind o alternativă echilibrată pentru cei care doresc diversitate în alimentaţie fără a sacrifica gustul”, arată studiul.

Potrivit studiului, 30% dintre români aleg să urmeze diverse principii alimentare, inclusiv flexitarianismul, „reflectând o evoluţie în preferinţele şi conştientizarea alimentară”.

Aflat la cea de a 3-a ediţie, studiul a fost efectuat de NMS Hungary Kft. în perioada 16-22 martie 2024, pe câte un eşantion de 500 de persoane din România, Ungaria şi Bulgaria.

Sursa foto: Unsplash

Share this article
Prev Post

500.000 de euro disponibili pentru ONG-uri mici, instituții de învățământ și grupuri informale în 2024, prin Programul Start ONG

Next Post

Lucrătorii sunt din ce în ce mai expuși riscurilor legate de schimbările climatice (OIM)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next