Companii responsabile față de mediu și oameni

Genesis Property a obținut calificativul Green Star în urma evaluării performanței factorilor ESG

Genesis Property, unul dintre cei mai importanți proprietari de clădiri de birouri din România, a devenit în 2024 prima companie imobiliară din România care a decis să participe din acest an la procesul de evaluare și comparare a performanței indicatorilor ESG organizat de către GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark). Cu acest prilej, compania a obținut calificativul „Green Star”, fiind astfel recunoscută și apreciată calitatea managementului în domeniul sustenabilității, în condițiile în care acest calificativ este acordat doar acelor portofolii imobiliare care dovedesc că integrează pe deplin aspectele de ESG în operațiunile lor.

GRESB este o organizație globală, reprezentativa, a industriei imobiliare, cu misiunea distinctă de a oferi piețelor financiare date standardizate și validate de mediu, sociale și de guvernanță (ESG). Înființată în 2009, GRESB a devenit principalul reper de referință pentru evaluarea si compararea performanțelor de ESG ale portofoliilor imobiliare și de infrastructură din întreaga lume, utilizat de 150 de investitori instituționali și financiari pentru susținerea procesului decizional.

„Această apreciere demonstrează importanța deosebită pe care o acordăm integrării sustenabilității și factorilor ESG în strategia de investiții și operare a portofoliilor noastre imobiliare, legitimează buna activitate pe care colectivul o depune pentru creșterea calității performanței portofoliului Genesis Property și ne încurajează să continuăm pe acest drum. Strategia noastră în acest domeniu are ca obiectiv consolidarea proceselor investiționale și operaționale prin diminuarea riscurilor, îmbunătățirea eficienței și creșterea nivelului de satisfacție a chiriașilor. Considerăm că această recunoaștere reflectă angajamentul întregii noastre organizații pentru guvernanță eficientă, implicare comunitară și minimizarea impactului asupra mediului”, a declarat Ioan Bejan, Sustainability Director, Genesis Property.

În fiecare an, GRESB evaluează și compară la nivel global performanța factorilor ESG a activelor imobiliare, oferind piețelor financiare mai multă claritate și informații multiple pe subiecte complexe legate de sustenabilitate.

Evaluările GRESB sunt ghidate de ceea ce investitorii și industria consideră a fi aspecte materiale semnificative în performanța activelor imobiliare privind sustenabilitatea, fiind aliniate cu cadrele internaționale existente de raportare, cu obiectivele și reglementările în continuă evoluție. În acest an, au fost supuse evaluării GRESB un număr record de 2.223 de portofolii imobiliare, entități cotate și necotate din 80 de piețe ale lumii, cu o valoare brută a activelor de 7 trilioane de dolari.

Informațiile și datele oferite de GRESB sunt utilizate de multe instituții financiare și mii de administratori de active la nivel global, pentru a compara performanța investițiilor în portofoliile de active imobiliare și pentru a înțelege mai bine oportunitățile, riscurile și alegerile pe care aceștia trebuie să le facă pe măsură ce industria face tranziția către un viitor mai sustenabil.

Genesis Property a devenit, în 2021, prima companie cu capital 100% românesc care s-a alăturat Pactului Global al Națiunilor Unite (UN Global Compact), asumându-și astfel decizia de a susține cele 10 principii ale acesteia privind drepturile omului, munca, protecția mediului și combaterea corupției.

Recent, Genesis Property a obținut de la Science Based Targets initiative (SBTi) aprobarea înregistrării angajamentelor sale de reducere a emisiilor pe termen imediat și termen lung (Long Term Target). Mai mult, pentru prima dintre aceste ținte – cea pe termen imediat (Near-Term Target) – Genesis Property a obținut încă din 2023 validarea acesteia din partea SBTi, imediat după lansarea primului său raport privind emisiile de gaze cu efect de seră Scope 1 și Scope 2, document întocmit în conformitate cu metodologia GHG Protocol.

Share this article
Prev Post

Emisiile de gaze cu efect de seră au scăzut cu 8% în UE în 2023 (raport Agenția Europeană de Mediu)

Next Post

Mai mult de 1 din 3 specii de arbori riscă să dispară, arată o nouă analiză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next