Aeroportul Delhi, primul din India care va funcționa 100% cu energie hidraulică și solară

Aeroportul din Delhi a trecut la energie verde și, de la 1 iunie, aproximativ 6% din necesarul de energie electrică al aeroportului este furnizată cu ajutorul centralelor solare, în timp ce restul de 94% din energie provine de la o hidrocentrală, punând astfel capăt dependenței sale de energia neregenerabilă. Această măsură va ajuta aeroportul din Delhi să reducă emisiile indirecte de energie, care se ridică la 200.000 de tone de CO2 în fiecare an, informează Business Insider.

“DIAL a lucrat neîncetat pentru sustenabilitatea mediului și și-a stabilit obiectivul de a face din aeroportul Delhi un aeroport cu emisii nete de carbon zero până în 2030, cu mult înaintea obiectivului global de 2050. Pentru a atinge acest obiectiv, DIAL a adoptat recent un program de transport ecologic, iar acum am atins o altă etapă importantă a programului de energie ecologică pentru IGIA. Aeroportul Delhi utilizează de mult timp energie solară, iar acum își satisface principalele nevoi de energie electrică de la o hidrocentrală. Faptul că Aeroportul Delhi funcționează complet pe surse de energie regenerabilă reprezintă într-adevăr o etapă importantă realizată de DIAL. Această inițiativă a consolidat și mai mult poziționarea DIAL ca fiind unul dintre cele mai ecologice aeroporturi la nivel global”, a declarat VidehKumar Jaipuriar, directorul executiv al DIAL.

DIAL (Delhi International Airport Limited) a depus eforturi continue pentru a stabili inițiative de sustenabilitate la Aeroportul Delhi. Compania se concentrează pe diverse inițiative, cum ar fi dezvoltarea și utilizarea energiei regenerabile, eficiența energetică, clădiri ecologice, transportul ecologic, plantarea de copaci și gestionarea gazelor cu efect de seră (GHG).

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Prev
Adolescenții români cred că cele mai mari probleme de mediu sunt schimbările climatice, poluarea aerului și despăduririle (studiu)

Adolescenții români cred că cele mai mari probleme de mediu sunt schimbările climatice, poluarea aerului și despăduririle (studiu)

95,2% dintr-un eșantion de 614 adolescenți din România, de 15-18 ani, din mediul

Next
This Is Cool Challenge: competiție de inițiative pentru tineri în domeniul soluțiilor de răcire sustenabile

This Is Cool Challenge: competiție de inițiative pentru tineri în domeniul soluțiilor de răcire sustenabile

Organizația Sustainable Energy for All (SEforALL) a lansat competiția ”This is

You May Also Like