Companii responsabile față de mediu și oameni

ASAP organizează o nouă serie de cursuri gratuite de gestionare a deșeurilor pentru profesori și administratori de școli

Armata Selectării Atente a Plasticului – ASAP România a dat startul înscrierilor la cea de a doua serie de cursuri „Instruirea cadrelor didactice: gestionarea deșeurilor în unitățile de învățământ”, dedicate profesorilor și administratorilor responsabili de deșeuri din școli.

Cursurile vor debuta pe 16 octombrie și sunt organizate pentru toate unitățile de învățământ din țară, gratuit, în format online.

În urma parcurgerii sesiunilor de instruire, cadrele didactice vor putea preda la clasă noțiuni despre colectarea separată a deșeurilor și reciclare.

În acest moment, sunt disponibile două tipuri de instruiri, cu durata de aprox. două ore:

Instruirea cadrelor didactice – gestionarea deșeurilor – modulul I – conține instrucțiuni pentru prezentarea și dezbaterea tematicii deșeurilor în cadrul programului educațional. Explică importanța colectării separate a deșeurilor și pune accent pe bune practici de urmat în cadrul unei instituții de învățământ.

Instruire tehnică responsabili deșeuri din școli – modulul II – este axat pe procedurile de lucru, sistematizează legislația specifică protecţiei mediului, explică aspectele legale ale administrării deșeurilor și obligaţiile organizațiilor, cu accent pe obligațiile instituțiilor de învățământ.

Înscrierile se pot face aici. 

ASAP este un program de responsabilitate socială inițiat de Fundația The Institute, care urmărește să genereze schimbare în comportamentul adolescenților față de plastic, de la utilizare la colectare separată și reciclare.

Obiectivul ASAP este acela de a contribui activ la promovarea educației pentru mediu în rândul publicului țintă și de a crea cea mai mare infrastructură unitară pentru colectarea separată a deșeurilor în vederea reciclării în toate școlile din România.

În prezent, programul e activ în aproape 1,000 de școli din 32 de localități și municipii reședință de județ din România, informațiile despre colectare separată și reciclare ajungând la peste jumătate de milion de elevi din ciclurile preuniversitare.

ASAP este un program susținut de Lidl România, care contribuie la obiectivele strategiei REset Plastic a Grupului Schwarz, din care retailerul face parte. Strategia REset Plastic cuprinde cinci zone de acțiune – de la evitarea folosirii plasticului în ambalaje și regândirea designului acestora, la reciclare și acțiuni de ecologizare, până la inovare și educare în domeniu.

Share this article
Prev Post

Soluțiile digitale și electrice pot reduce emisiile de carbon în clădirile de birouri cu până la 70% (Schneider Electric)

Next Post

3 octombrie, ultima zi în care te mai poți înscrie în concursul de fotografie ZeroWaste PIX 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next