Companii responsabile față de mediu și oameni

Soluțiile digitale și electrice pot reduce emisiile de carbon în clădirile de birouri cu până la 70% (Schneider Electric)

Modernizarea clădirilor folosind o abordare digitală este cea mai bună cale spre decarbonare, potrivit unei cercetări realizate de Schneider Electric, lider în transformarea digitală a managementului energiei și automatizării.

Clădirile reprezintă aproximativ 37% din emisiile globale de dioxid de carbon și, având în vedere că aproximativ jumătate din clădirile actuale vor fi probabil încă în uz în 2050, sectorul trebuie să reducă urgent emisiile de carbon operaționale, făcând clădirile mai eficiente din punct de vedere energetic.

Rezultatele cercetării relevă că implementarea soluțiilor digitale de gestionare a clădirilor și a energiei de la Schneider Electric în clădirile de birouri existente ar putea reduce emisiile de carbon operaționale ale acestora cu până la 42%, cu o perioadă de recuperare a investiției de mai puțin de trei ani.

Dacă tehnologiile de încălzire alimentate cu combustibili fosili sunt înlocuite cu alternative alimentate cu energie electrică și dacă se instalează o microrețea cu surse locale de energie regenerabilă, clădirile complet electrice și complet digitale vor înregistra o reducere suplimentară de 28% a emisiilor de carbon operaționale, rezultând o reducere totală de până la 70%.

Accesați comunicatul și cercetarea Schneider Electric

Share this article
Prev Post

Euro 7: Consiliul UE și-a adoptat poziția privind emisiile provenite de la autoturisme, camionete, autobuze și camioane

Next Post

ASAP organizează o nouă serie de cursuri gratuite de gestionare a deșeurilor pentru profesori și administratori de școli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next