Companii responsabile față de mediu și oameni

1.600 de companii cu emisii estimate la echivalentul a 4.200 de megatone de dioxid de carbon anual, chemate să-și facă publice datele de mediu

Peste 1.600 de companii cu emisii estimate la echivalentul a +4.200 de megatone de dioxid de carbon anual nu-și publică datele de mediu, potrivit platformei non-profit CDP, care a lansat recent o campanie pentru a determina companiile să furnizeze aceste informații.

Printre companiile vizate care omit în mod repetat să-și publice datele, se numără Exxon Mobil, Glencore și Caterpillar, a precizat CDP.

Sistemul de raportare CDP permite investitorilor și tuturor celor interesați să compare performanța corporativă în domenii precum schimbările climatice, managementul apei și defrișările.

Potrivit directorului global al CDP pentru piețele de capital, Claire Elsdon, instituțiile financiare au nevoie de aceste date „pentru a sprijini practicile de gestionare a riscurilor, pentru a urmări alinierea portofoliului la obiectivele zero net și pentru a debloca oportunitățile legate de sustenabilitate”. „Aceste utilizări pot servi nu doar la protejarea, ci și la creșterea profitabilității pe termen lung”, a mai spus Elsdon, citată de Reuters.

Share this article
Prev Post

Fondul Prahova Pentru Educație, ediția 2023. O zi până la încheierea apelului de proiecte

Next Post

Ambalajele din plastic ale ciocolatei Mars, înlocuite cu unele pe bază de hârtie reciclabilă în Marea Britanie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next