Companii responsabile față de mediu și oameni

Piața vehiculelor comerciale din UE: vânzările de vehicule cu încărcare electrică cresc în ciuda rezultatelor mixte din primul trimestru

În cel mai recent material video explicativ, Francesca Piazza, Senior Statistics Manager al ACEA – Asociația Constructorilor Europeni de Automobile, oferă o imagine de ansamblu a pieței vehiculelor comerciale din UE în prezent.

În primul trimestru al anului 2024, piața vehiculelor comerciale (CV) din UE a înregistrat rezultate mixte, dar vânzările de furgonete, camioane și autobuze cu încărcare electrică au crescut toate.

Vânzările de furgonete noi au crescut cu 12,6%, iar vânzările de autobuze au urcat cu 23,3%, în timp ce vânzările de camioane noi au scăzut cu 4% față de anul trecut.

Dieselul domină în continuare piața CV-urilor, dar vehiculele cu încărcare electrică au crescut în toate segmentele. Furgonetele electrice au înregistrat o creștere modestă de 4,2%, acaparând acum 6,2% din totalul pieței de furgonete.

Vânzările de camioane electrice au crescut cu 29,5%, capturând acum aproape 2% din piață. Autobuzele electrice au înregistrat o creștere de 10,3%, cota lor de piață fiind de puțin peste 12% din totalul autobuzelor vândute.

Producătorii singuri nu pot face față provocării legate de decarbonizare. Pentru a avansa tranziția, sunt necesare politici care să sprijine atât oferta, cât și cererea de vehicule. Factorii de decizie politică trebuie să creeze condițiile potrivite, inclusiv o rețea densă de stații de încărcare adecvate, o tarifare eficientă a emisiilor de dioxid de carbon și stimulente pentru operatorii de transport.

ACEA publică trimestrial cele mai recente date privind vânzările de vehicule comerciale AICI.

Share this article
Prev Post

Ziua mondială a mediului. NEPI Rockcastle și Act for Tomorrow au lansat proiectul educațional de mediu Verdele prinde rădăcini la mall

Next Post

Se fac înscrieri pentru o nouă ediție Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală, care oferă recunoaștere firmelor tech, inclusiv cu soluții de mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next