Începând din luna iulie 2023, sticlele de 1 litru de apă minerală italiană San Celestino de la Lidl GB (Marea Britanie) vor conține minimum 30% Prevented Ocean Plastic – plastic cu risc de a ajunge în ocean.

Așa-numitul Prevented Ocean Plastic se găsește pe o rază de 50 km de o coastă oceanică sau de o cale navigabilă importantă care se varsă în ocean, fiind specific regiunilor care nu dispun de o infrastructură de gestionare a deșeurilor, și unde există un risc semnificativ pentru fauna sălbatică în cazul în care plasticul contaminează ecosistemul.

Cu 12 milioane de sticle din acest produs vândute anual, se așteaptă ca această inițiativă să salveze aproape 100 de tone de plastic de la intrarea în oceanele noastre pe an, echivalentul a aproape 4 milioane de sticle de apă din plastic.

Măsura se bazează pe progresele anterioare ale discounterului în acest domeniu. În 2020, Lidl a devenit primul supermarket din Marea Britanie care a introdus ambalaje alimentare care utilizează Prevented Ocean Plastic, retailerul împiedicând deja până în prezent echivalentul a peste 15 milioane de sticle de apă din plastic să intre în ocean.

„Poluarea cu plastic a oceanelor este o problemă urgentă de mediu – se preconizează că până în 2050 ar putea exista mai mult plastic în ocean decât pește (…) Prin această ultimă dezvoltare de produs, sperăm să inspirăm eforturi mai ample în întreaga industrie.” a declarat Shyam Unarket, coordonatorul departamentului de aprovizionare responsabilă și comerț etic al Lidl GB.

Ambalajele Prevented Ocean Plastic, furnizate și dezvoltate împreună cu Bantam Materials, sunt fabricate din sticle de apă aruncate și recuperate în Asia de Sud-Est, la mai puțin de 50 de km. de o coastă sau de un curs de apă important care se varsă în ocean.

Accesează comunicatul original Lidl GB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *