Companii responsabile față de mediu și oameni

ONG-urile britanice de mediu fac apel la cetățeni pentru a uda arborii tineri din zonele urbane pe durata verii

Mai multe organizații de mediu din Marea Britanie fac apel la localnici pentru a da o mână de ajutor autorităților în udarea la rădăcină a arborilor urbani, care supravieţuiesc cu dificultate verilor din ce în ce mai toride şi secetoase, informează DPA şi PA Media, citate de Agerpres.

O astfel de organizație este Arboricultural Association, care a demarat în 2020 o campanie anuală pentru încurajarea britanicilor să ude copacii şi să le sporească astfel şansele de supravieţuire.

Marea Britanie s-a confruntat în 2022 cu cel mai călduros an de la debutul înregistrărilor meteorologice, iar Met Office a avertizat că valurile prelungite şi intense de caniculă vor deveni mai frecvente din cauza schimbărilor climatice.

Specialiștii spun că între 30% şi 50% din arborii plantaţi în mediul urban se usucă în primul an, nevoia lor de apă în timpul lunilor de vară, în primii trei ani, fiind de 50 de litri săptămânal.

Arborii „sunt esenţiali pentru binele nostru, ne răcoresc oraşele şi îmbunătăţesc calitatea aerului, aşa că trebuie nu doar să plantăm mai mulţi, ci şi să-i îngrijim pe cei pe care îi avem deja”, spune Catherine Nuttgens, directoarea programului pentru arbori urbani a Woodland Trust.

Share this article
Prev Post

tbi bank și BicicletaShop.ro îi încurajează pe români să aibă un stil de viață mai sănătos și să contribuie la reducerea poluării

Next Post

De la țărm, la raft: Lidl GB va folosi în premieră plastic recuperat din zone costiere pentru fabricarea sticlelor de apă San Celestino

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next