Companii responsabile față de mediu și oameni

Sistem de recompense pentru depozitarea deșeurilor textile, testat în premieră mondială într-un oraș finlandez

Orașul finlandez Lahti pilotează un sistem bazat pe recompense pentru reciclarea textilelor, în speranța de a face o schimbare în comportamentul consumatorilor. În schimbul sacilor cu deșeuri textile, locuitorii primesc vouchere pentru diverse servicii locale private intrate în program.

Experimentul, scrie publicația Circular, are loc înainte ca țările UE să fie obligate să introducă o colectare separată a deșeurilor textile până în 2025.

La începutul acestui an, Finlanda a introdus o nouă lege care impune orașelor și municipalităților să pună la dispoziția tuturor cetățenilor finlandezi containere de colectare separată a deșeurilor textile.

Municipalitatea spune că textilele colectate în perioada de pilotare vor fi transformate în fibre reciclate la cea mai mare unitate de prelucrare a textilelor din Finlanda, situată în Paimio, iar fibrele recuperate pot fi folosite la fabricarea de noi produse, cum ar fi ață, materiale de izolație sau panouri acustice.

Lahti, care și-a stabilit obiectivul de a deveni un oraș fără deșeuri până în 2050, a lansat, de asemenea, un concurs național de design cu scopul de a identifica utilizări „noi și creative” pentru deșeurile textile.

Accesează comunicatul municipalității

Sursa foto: lahti.fi

Share this article
Prev Post

De la țărm, la raft: Lidl GB va folosi în premieră plastic recuperat din zone costiere pentru fabricarea sticlelor de apă San Celestino

Next Post

Grupul VELUX anunță noi proiecte climatice și de conservare a mediului în parteneriat cu WWF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next