Olanda inaugurează cea mai mare parcare acoperită cu peste 90.000 de panouri solare bifaciale

Pe măsură ce Europa se orientează către surse alternative de energie regenerabilă, și festivalul Lowlands din Olanda, care atrage peste 50.000 de iubitori de muzică în fiecare an, încearcă să își îmbunătățească practicile în domeniul sustenabilității prin construcția unei parcări solare. Potrivit Euronews, parcarea acoperită cu un sistem de 90.000 de panouri solare se întinde pe o suprafață de 350.000 de metri pătrați, cu o capacitate de 15.000 de locuri de parcare.

“În calitate de organizator al festivalului, dorim să cultivăm o viziune optimistă asupra viitorului și să jucăm un rol în rezolvarea problemelor climatice. Sperăm ca această construcție să fie o sursă de inspirație pentru vizitatorii noștri și să contribuie – oricât de puțin – la o lume mai durabilă.” a afirmat directorul Lowlands, Eric van Eerdenburg.

Parcarea solară are capacitatea de a generea până la 35 MWp (Megawatts-peak) de energie solară. Aceasta este suficientă pentru a alimenta 10.000 de gospodării sau 100 de festivaluri Lowlands.

“Acesta este un pas important în cadrul tranziției noastre către utilizarea exclusivă a energiei regenerabile.”, a declarat Ruben Brouwer de la MOJO Concerts.

Festivalurile sunt renumite pentru impactul lor negativ asupra spațiilor pe care le ocupă. În fiecare an, în cadrul festivalului se consumă aproximativ 300.000 kWh (kilowați-oră) de energie electrică, iar combustibilii fosili asigură marea majoritate a acestei cifre. Odată cu construcția parcării, evenimentul face un pas uriaș către energia verde – reinventând relația dintre industria muzicală și climă.

Parcarea acoperită din Lowlands folosește panouri solare bifaciale – o formă unică de celule solare capabile să permită luminii să treacă prin ele, acest lucru înseamnând că lumina reflectată de sol poate fi folosită pentru a genera energie. De asemenea, permite ca iarba să crească, oferind hrană pentru oile care pasc pe câmp pentru restul anului.

“Suntem incredibil de recunoscători pentru sprijinul acordat de guvern, cu ajutorul căruia am putut să realizăm acest exemplu de “utilizare multiplă a terenurilor”, a declarat Niek Tamminga de la Solarfields, compania care a realizat construcția.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Prev
Fondul pentru Mediu: granturi pentru proiecte ONG de educaţie şi conştientizare a publicului privind protecţia mediului

Fondul pentru Mediu: granturi pentru proiecte ONG de educaţie şi conştientizare a publicului privind protecţia mediului

Ministerul Mediului a publicat recent un proiect de ordin de

Next
Chevron și Exxonmobil, acorduri cu statul indonezian pentru dezvoltarea de proiecte energetice cu emisii reduse de carbon

Chevron și Exxonmobil, acorduri cu statul indonezian pentru dezvoltarea de proiecte energetice cu emisii reduse de carbon

Companiile energetice americane Chevron Corporation și ExxonMobil Corp au semnat

You May Also Like