Investiția include proiecte noi sau extinse în Brazilia, India, Vietnam, Ghana și Rwanda, care vor contribui la acțiunile companiei de combatere a schimbărilor climatice, la refacerea potențialului forestier și a biodiversității, precum și la consolidarea rezilienței comunităților. Proiectele de împădurire vor fi auditate și evaluate de organizațiile partenere și de experți independenți, inclusiv de Institutul Forestier European (EFI).
Investiția se bazează pe angajamentul inițial al AstraZeneca AZ Forest, anunțat în 2020, de a planta peste 50 de milioane de puieți până la sfârșitul anului 2025, cu acțiuni susținute de împădurire realizate până în prezent în Australia, Indonezia, Ghana, Marea Britanie, SUA și Franța.
AZ Forest face parte din strategia emblematică de sustenabilitate a AstraZeneca, Ambition Zero Carbon, care se concentrează pe realizarea unei decarbonizări profunde, în conformitate cu obiectivul Acordului de la Paris de limitare a încălzirii planetei la 1,5°C. Compania este pe drumul cel bun în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) provenite din operațiunile sale și din flota sa cu 98% până în 2026 și înjumătățirea amprentei întregului său lanț valoric până în 2030, cu ținta finală zero net până cel târziu în 2045. Prin intermediul AZ Forest, compania își propune să elimine emisiile reziduale de carbon din atmosferă începând cu 2030.
„Criza dublă a schimbărilor climatice și a pierderii biodiversității dăunează planetei și sănătății umane. Prin intermediul AZ Forest, colaborăm cu comunitățile locale și cu experți în ecologie pentru a realiza reîmpăduriri la scară largă, precum și pentru a sprijini biodiversitatea și a susține mijloacele de trai. Adoptăm o abordare bazată pe știință, iar AZ Forest va elimina din atmosferă aproximativ 30 de milioane de tone de dioxid de carbon în aproximativ 30 de ani.” a punctat Pascal Soriot, director executiv al AstraZeneca.
AZ Forest contribuie la inițiativa 1t.org a Forumului Economic Mondial, un parteneriat public-privat pentru conservarea, restaurarea și creșterea unui trilion de arbori până în 2030.