Companii responsabile față de mediu și oameni

BIG Shopping Centers, deținătorul a peste 60% din AFI Properties, cumpără al 2-lea proiect eolian în România

Dezvoltatorul israelian de mall-uri, BIG Shopping Centers, a ajuns la un acord privind achiziția unei companii românești ce deține drepturile pentru dezvoltarea unui proiect eolian de 120 MW în România, informează Balkan Green Energy News. Investiția, estimată a ajunge la aproximativ 135 de milioane de euro, vine în urma achiziției recente, la finalul lui 2021, a unui proiect eolian de 102 MW tot în România, la Urleasca.

Proiectul aflat într-o fază avansată de dezvoltare ar trebui să includă 20 de turbine eoliene cu o capacitate de 6 MW fiecare. Viitorul parc eolian va genera 384 GWh de energie electrică pe an.

În etapa inițială a achiziției, BIG va plăti 9 milioane de euro pentru acțiunile unei companii românești care deține drepturile de dezvoltare a proiectului, până la aprobarea autorizațiilor de construcție. Proiectul a primit deja avizul statului român și autorizația de conectare la rețea pentru o capacitate de 92 MW.

Parcul eolian, a cărui durată de funcționare va fi de cel puțin 25 de ani, va genera un venit brut anual de aproximativ 21 de milioane de euro.

Proiectul Urleasca, care a fost achiziționat la sfârșitul anului 2021, a primit recent aprobarea de conectare la rețeaua electrică națională a României și este de așteptat să primească autorizație de construire în primul trimestru al anului 2023. Parcul de la Urleasca va avea 17 turbine, de 6 MW fiecare.

BIG Shopping Centers deține peste 60% din capitalul AFI Properties, care include divizia AFI Europe, proprietar în România al centrelor comerciale AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România, AFI Ploiești și AFI Brașov.

Share this article
Prev Post

Ericsson oferă premii de peste 45.000 EUR studenților care contribuie la rezolvarea problemelor globale prin tehnologie

Next Post

Vehiculele electrice au înregistrat în primele luni ale anului 2022 o dublare a vânzărilor și o cerere mai mare față de motoarele diesel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next