Companii responsabile față de mediu și oameni

BMW construiește în premieră mondială prima fabrică auto fără emisii de carbon, la Debrețin

BMW Group a anunțat construcția unei fabrici integrate de automobile la Debrețin, în Ungaria, pe un teren de peste 400 de hectare, cu o investiţie de aprox. 1 mld. de euro, pentru producţia de serie a noii generații de modele „Neue Klasse”, începând cu 2025.

„Fabrica din Debrețin va stabili noi standarde în producţia de automobile extrem de inovatoare”, a declarat Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru producţie. „Această fabrică este de ultimă generaţie în ceea ce priveşte flexibilitatea, dezvoltarea durabilă şi digitalizarea în întreaga industrie auto.”

Un element cheie în conceptul de dezvoltare durabilă pentru noua fabrică este absenţa completă a combustibililor fosili. „Unitatea noastră din Debrecen este prima din lume care asigură producţia de automobile fără CO2. Drept urmare, Debrețin va aduce o contribuţie notabilă la atingerea reducerii cu 80% a emisiilor de CO2 din producţie pe care o ţintim pentru 2030.” a mai adăugat Nedeljković.

O mare parte din energia necesară va fi generată de sisteme fotovoltaice extinse direct în incinta uzinei. Restul energiei provine, regional, din surse regenerabile 100%. În plus, uzina din Debrețin va utiliza tehnologii inovatoare care nu există încă în această formă pe piaţă, în special în vopsitorie, unde vopseaua nu va mai fi uscată prin intermediul cuptoarelor cu gaz.

Un alt element-cheie în producţia durabilă este circularitatea consecventă. Ori de câte ori este posibil, materialele şi resursele de producţie vor fi reutilizate. Decupajele metalice şi pilitura de la frezare şi presare, de exemplu, vor fi reciclate pentru utilizare ulterioară. Căldura reziduală de la sistemele de răcire va fi alimentată într-o buclă închisă pentru a încălzi spaţiile interioare şi apa. Şi sistemele inteligente de monitorizare a energiei vor urmări exact modul în care toată energia este utilizată, vor detecta orice deşeuri şi vor asigura că producţia este cât mai eficientă din punct de vedere al resurselor.

Share this article
Prev Post

Compania românească Alira Grand Vins va utiliza surse regenerabile de energie pentru noua cramă Aliman din județul Constanța

Next Post

Mutare sustenabilă. U•Center va fi noul sediu central al Glovo în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next