Companii responsabile față de mediu și oameni

„Cu un pas în viitor”. BRD a publicat ediția pe anul 2022 a raportului său de sustenabilitate

BRD – Groupe Société Générale și-a lansat raportul de sustenabilitate aferent anului 2022, sub titlul „Cu un pas în viitor”. Documentul prezintă activitățile nefinanciare ale băncii de anul trecut și eforturile sale în zona de ESG, care se desfășoară sub umbrela platformei Lumea9.

Repere BRD în 2022

  • Banca și-a extins sfera de interes pentru zona ESG: eficiența energetică, tranziția energetică, gestionarea deșeurilor, tratarea apei, mobilitatea curată, companiile din economia circulară, dezvoltările sau achizițiile imobiliare ecologice și finanțarea cu impact social
  • BRD a acordat finanțări sustenabile în valoare de 1,1 miliarde RON
  • BRD a lansat primele sale produse verzi de creditare pentru persoane fizice
  • În privința reducerii impactului operațiunilor proprii, BRD a economisit 150.000 KWh anual doar prin înlocuirea și optimizarea UPS-urilor din Turnul BRD. În total, BRD și-a redus consumul total de energie cu 12,5% în comparație cu 2021 (-13% la energie electrică, -10,2% la încălzire)
  • Printre cele mai importante acțiuni cu impact pentru o Românie mai sustenabilă s-a numărat conferința Climate Change Summit, care a fost urmărită de aproape 800.000 de persoane
  • Proiectele culturale derulate prin intermediul Fundației9 au avut impact asupra a peste 3,5 milioane de persoane

„Ne propunem să construim și să contribuim, împreună cu partenerii noștri, la creșterea unui spațiu dedicat ideilor și soluțiilor capabile să ajute economia și societatea să avanseze mai repede. Grupul BRD și-a redus consumul de energie în 2022 cu 12,5% față de 2021. Am reușit, de asemenea, să reducem emisiile de GES din operațiunile noastre în comparație cu 2021 și am lansat primele noastre credite verzi pentru persoane fizice. Ne-am realizat obiectivele propuse pentru transformarea digitală, lansarea înrolării clienților și a creditării de consum la distanță, precum și adoptarea tot mai frecventă a canalelor digitale. Am sprijinit distribuția și furnizarea de energie electrică și gaze naturale în timpul crizei energetice care a lovit Europa în 2022, prin acordarea unor împrumuturi în valoare de peste 600 M EUR. În materie de evaluări, ne numărăm printre cele opt companii listate la BVB care au intrat în analiza Sustainalytics la începutul anului 2022, obținând scoruri de top în materie de sustenabilitate. Sunt doar câteva dintre cele mai importante aspecte ale activității BRD în direcția sustenabilității în 2022. Dar o schimbare pozitivă necesită contribuția noastră, a tuturor: persoane, autorități, companii și societate civilă.” (François Bloch, CEO-ul BRD – Groupe Société Générale.)

Un eveniment important în zona sustenabilității a fost Climate Change Summit (CCS), inițiat în parteneriat cu Social Innovation Solutions. CCS este primul summit dedicat schimbărilor climatice organizat în România. Ca parte a evenimentului a avut loc cel mai mare exercițiu de foresight despre viitorul României: „Scenarii Climatice pentru România – 2030”.

Un alt obiectiv important în strategia de ESG a băncii este crearea și dezvoltarea constantă a unui mediu de lucru în care angajații să-și cultive întregul potențial și să contribuie la succesul organizației. Cea mai importantă acțiune în acest sens a fost, în 2022, programul de training „Climate Fresk”, pentru stimularea și generarea de idei și inițiative care să contribuie la limitarea efectelor negative ale schimbărilor climatice.

Despre BRD – Groupe Société Générale

BRD – Groupe Société Générale este cea de a treia mare bancă a României. Lumea9 este platforma de sustenabilitate care reunește toate temele pe care BRD le consideră importante pentru construirea unui viitor mai bun, de la economie sustenabilă, produse și servicii bancare cu impact pozitiv, la educație, cultură, societate, știință, tehnologie, mediu și biodiversitate. Ca parte a Grupului Société Générale, semnatar al Pactului Global al Națiunilor Unite (ONU) din 2003, Grupul BRD integrează principiile referitoare la drepturile omului, condițiile de muncă și lupta împotriva corupției în toate activitățile sale și participă în mod activ la promovarea principiilor din lanțul valoric. În plus, Grupul BRD sprijină și contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU, recunoscând importanța acestora în abordarea celor mai mari provocări societale ale lumii. Platforma Lumea9 se sprijină și pe proiectele fondate și finanțate de BRD – Groupe Société Générale ce țin de dezvoltarea societății românești. În ultimii 10 ani, investițiile BRD în aceste programe au fost de peste 20 de milioane de euro. Axele principale au în comun investiția în noua generație, fie că vorbim de cultură, educație, tehnologie, inovare sau sport.

Accesează Raportul de sustenabilitate 2022 – „Cu un pas în viitor”

Share this article
Prev Post

UE propune reglementarea sectorului de rating ESG. Agențiile de rating ar putea fi sancționate cu amenzi de până la 10% din cifra de afaceri conform noilor norme

Next Post

Gebrüder Weiss România testează pentru prima dată un camion electric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next