Companii responsabile față de mediu și oameni

Danone a investit 1 milion de euro pentru energie solară în fabrica din București

Energie verde Danone ECSR
Energie verde Danone ECSR

Danone România a finalizat investiția de 1 milion de euro în achiziția și montarea de panouri fotovoltaice, care vor asigura 20% din consumul de energie electrică al fabricii din București.

Producătorul de lactate a pus în funcțiune 2.350 de panouri fotovoltaice pe acoperișul și pe terenul din spatele fabricii de iaurt din cartierul Colentina, care vor aduce o putere totală de 1.280 KWP și vor furniza 1.473 MWh pe an, echivalentul a 20% din energia electrică totală consumată. 

În zilele însorite de vară, producția de energie verde acoperă integral consumul electric al fabricii pe timpul zilei.

Citește și: Subiect de studiu în Săptămâna Verde și Săptămâna Altfel: antreprenoriatul feminin românesc pentru produse sustenabile

Ultima investiție în fabrica din București a fost finalizată la începutul anului 2022, când compania a investit 4 milioane de euro într-o nouă linie de ambalare pe care iaurturile Danone de băut se ambalează într-un nou tip de ambalaj produs pe bază de plante.

Anul acesta, Danone România s-a alăturat mișcării sociale pentru sustenabilitate ce aduce împreună peste 6.000 de companii, în peste 80 de țări și 150 de industrii ce îndeplinesc standarde riguroase de performanță socială și de mediu, transparență și responsabilitate, prin obținerea certificării B Corp în cadrul grupului regional al Europei Centrale și de Est din care România face parte, alături de Bulgaria, Ungaria, Cehia și Slovacia.  

Certificarea B Corp este acordată companiilor care îndeplinesc standarde riguroase în cinci categorii: guvernanță, angajați, mediu înconjurător, comunitate și consumatori. 

Share this article
Prev Post

Asociația CSR Nest lansează proiectul Green Power: Tranziția către școli durabile în mediul rural

Next Post

52 de organizații neguvernamentale solicită Ministerului Mediului implementarea unui program național pentru salubrizarea apelor și malurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next