Companii responsabile față de mediu și oameni

Eurometaux recrutează un responsabil de politici în domeniul energiei și al schimbărilor climatice

Eurometaux, Asociația europeană a metalelor, organizație profesională cu sediul în Bruxelles, reprezentativă pentru industria europeană a metalelor neferoase, recrutează un responsabil de politici full time în domeniul energiei și al schimbărilor climatice.

Printre membrii Asociației se numără companii, asociații europene și asociații naționale pentru extracția, rafinarea, topirea și reciclarea materiilor prime esențiale din Europa (aluminiu, cupru, nichel, zinc, siliciu, litiu, cobalt etc.). Metalele neferoase sunt benefice în tranziția energetică, fiind utilizate pentru vehiculele electrice, baterii, panouri solare, cabluri electrice etc.

Viitorul ofițer de politici energetice și climatice va monitoriza, analiza și informa membrii Eurometaux cu privire la evoluțiile legislative și politice, în special cele din pachetul “Fit for 55”; va sprijini directorul pentru energie și schimbări climatice în identificarea riscurilor și oportunităților legate de evoluțiile legislative și politice ale UE în domeniul energiei și al schimbărilor climatice; va pregăti întâlnirile lunare ale Comitetului cu peste 60 de membri seniori ai companiei și specialiști în afaceri europene; va contribui la promovarea de către Eurometaux a unui cadru politic favorabil pentru industriile electro-intensive; va redacta documente de poziție, răspunsuri la consultări și prezentări power point; va reprezenta industria metalurgică în cadrul evenimentelor externe, la nivelul instituțiilor UE și a altor părți interesate; va cultiva relațiile cu instituțiile UE, cu colegii din industrie, cu alte asociații de afaceri, ONG-uri etc.

Cerințe și competențe

  • diplomă universitară corespunzătoare (specializările drept/științe politice/economie (energie)/inginerie;
  • în mod ideal, 1-3 ani de expertiză relevantă în domeniul legislației privind clima și energia și/sau în industriile energofage;
  • capacitatea de a înțelege și de a aborda profesionist problemele legate de reglementarea piețelor de carbon și de energie;
  • abilități excelente de organizare și comunicare (oral și scris) în limba engleză; cunoașterea unei alte limbi a UE constituie un avantaj.

Trimiteți candidatura dumneavoastră, incluzând un CV cu referințe și o scrisoare de intenție de o pagină până la data de 11 aprilie 2023 la adresa vacancy@eurometaux.be.

Website-ul Eurometaux

Share this article
Prev Post

Cu apele curate. Prima barieră plutitoare din București, instalată pe râul Dâmbovița

Next Post

UE intenționează să ia măsuri drastice pentru eliminarea dezinformării ecologice din declarațiile de mediu ale întreprinderilor. Propunerea vizează și reglementarea etichetelor de mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next