Grupul VELUX a câștigat premiul EY Sustainability Award 2022 la categoria strategie climatică

Pe 13 septembrie, Grupul VELUX a fost desemnat câștigător al Premiului pentru sustenabilitate la categoria strategie climatică, organizat de EY și Camera de Comerț daneză la Copenhaga, Danemarca.

Lansată în 2020, obiectivul strategiei de sustenabilitate a Grupului VELUX este de a reduce la zero emisiile de CO2 generate de operațiunile companiei (scopurile 1 și 2) și de a înjumătăți emisiile din lanțul valoric (scopul 3) până în 2030. În plus, VELUX s-a angajat să capteze emisiile istorice ale companiei din 1941 până la aniversarea a 100 de ani de la înființare, în 2041. Pentru a face acest lucru, compania a încheiat un parteneriat cu World Wide Fund for Nature (WWF) pentru a dezvolta proiecte de conservare a naturii și de restaurare a pădurilor în întreaga lume. VELUX își propune, de asemenea, să facă parte din transformarea sustenabilității întregului sector al construcțiilor.

„Premiul pentru strategie climatică este acordat unei companii care are obiective și acțiuni deosebit de ambițioase în abordarea sa strategică în ceea ce privește schimbările climatice. Juriul independent a considerat că VELUX Group este un bun exemplu în acest sens. De asemenea,  juriul a evidențiat compania ca fiind un bun exemplu despre cum o companie mare, dezvoltată, se poate transforma și poate crea un impact real”, a declarat Jan C. Olsen, CEO, EY Danemarca.

„Suntem foarte mândri și onorați să câștigăm acest premiu. Strategia noastră de sustenabilitate se concentrează în principal pe reducerea emisiilor de carbon în toate domeniile companiei, precum și pe eforturile de a capta emisiile noastre istorice din operațiuni. Este minunat să vedem că munca noastră este recunoscută și apreciată. Sperăm că acțiunile noastre îi vor inspira și pe alții să își transforme afacerile în conformitate cu știința, atât să își reducă propriile emisii, cât și să investească în soluții dincolo de propriul lanț valoric”, a declarat Anders Götzsche, CFO și CEO interimar al Grupului VELUX.

Despre Grupul VELUX

De peste 80 de ani, Grupul VELUX a creat medii de viață sănătoase pentru oamenii din întreaga lume, valorificând la maximum lumina naturală și aerul proaspăt. Gama variată de produse include ferestre de mansardă, ferestre pentru acoperiș terasă, rulouri interioare, produse pentru protecție solară și rolete exterioare, precum și soluții de montaj și sisteme de control pentru casă inteligentă. Aceste produse contribuie la asigurarea unui climat interior sănătos și durabil, pentru muncă și învățare, pentru joacă și petrecerea timpului liber.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

De ce orașele, oamenii, natura au nevoie de mai puțină lumină artificială

Next Post

Eurodeputații au votat aproape în majoritate pentru creșterea energiei din surse regenerabile și revizuirea Directivei care stabilește obiective de economisire a energiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next