Companii responsabile față de mediu și oameni

Henkel continuă să susțină dezvoltarea comunitară, promovând implicarea, incluziunea și educația

Compania Henkel susține, de peste 20 ani, la nivel global și în România, implicarea angajaților săi în acțiuni de voluntariat social sub umbrela inițiativei ”Make an Impact on Tomorrow” (MIT). Prin intermediul acestui proiect, compania acordă sprijin material si financiar unor importante proiecte sociale, în care sunt angrenați angajații Henkel, în calitate de voluntari.

Începând cu anul 2000, România a fost extrem de activă în ceea ce privește proiectele MIT, primul vizând sprijinirea Centrului de Zi pentru Copiii din Petrila, cel mai longeviv proiect CSR al companiei, derulat împreună cu organizația Salvați Copiii România, în care s-au implicat, de-a lungul anilor peste 100 de angajați Henkel România, din toate departamentele și diviziile companiei. Alte proiecte MIT au vizat, de-a lungul anilor, susținerea unor Centre Comunitare, a unor ONG-uri care sprijină incluziunea socială și asistența socială a persoanelor aflate în dificultate și a persoanelor în vârstă, proiecte din zona mediu – educație ecologică, cultură, artă, sport și sănătate – stil de viață sănătos.

Cel mai recent proiect, MIT, derulat în România, a presupus sprijinul oferit Competiției Naționale de Bocce Special Olympics România,  organizat de Fundația Special Olympics, în data de 10 decembrie, în București.

Evenimentul a reunit peste 40 de sportivi cu dizabilități intelectuale de la ONG-uri și Școli Speciale, din București și județele Prahova, Bacău, Cluj, Galați, Constanța, Buzău și Botoșani. La fel ca multe dintre proiectele companiei și acesta s-a desfășurat prin implicarea activă și entuziasmul angajaților săi, voluntarii Henkel fiind prezenți la eveniment și susținând cu pasiune sportivii și echipa de organizare.

Mai multe detalii despre Special Olympics: o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate în care toate abilitățile sunt recunoscute și apreciate.

„Competiția Națională de Bocce reprezintă mai mult decât un eveniment sportiv, este o demonstrație a puterii incluziunii și a bucuriei de a fi împreună. Suntem recunoscători companiei Henkel România pentru sprijinul acordat și anul acesta și suntem mândri de toți sportivii care au demonstrat determinare, fair-play și entuziasm. Prin astfel de inițiative, ne consolidăm misiunea de a crea oportunități care să transforme viețile persoanelor cu dizabilități intelectuale.”, a declarat Cristian Ispas, Director Național Special Olympics România.

Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva prejudecăților sociale, a segregării și intoleranței. În ultimii 20 de ani, Special Olympics România a ajutat peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Despre jocul de bocce

În România, aceasta disciplină sportivă este practicată de către persoanele cu dizabilități, din 2005, de la Jocurile Prieteniei Special Olympics. Scopul jocului este legat de lansarea „pallinei” într-un spațiu regulamentar al terenului de joc, urmând ca apoi bila să fie lansată cât mai aproape de țintă (pallină). 

Pentru mai multe informații despre Special Olympics România accesati website-ul organizației.

Share this article
Prev Post

Peste 500.000 de copii din Europa au abilitățile de citire afectate de zgomotul produs de mijloacele de transport

Next Post

PlantFEST 2024: Primul eveniment de plantare din România cu amprenta de carbon măsurată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next