Companii responsabile față de mediu și oameni

Industria cimentului se clasează la nivel național în categoria celor mai mari poluatori, eliberând anual în atmosferă peste 13 milioane tone CO2

Industria cimentului se clasează la nivel național în categoria celor mai mari poluatori, eliberând anual în atmosferă peste 13 milioane tone de dioxid de carbon, iar la nivel global este răspunzătoare pentru 8% din totalul emisiilor de dioxid de carbon, relatează Agerpres.

La nivel european, industria cimentului şi-a propus să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2050, în special prin înglobarea în procesele sale a noilor soluţii şi tehnologii care ar putea reduce cu până la 90% emisiile de dioxid de carbon generate de producţia cimentului.

Potrivit Asociației producătorilor europeni de ciment, emisiile de dioxid de carbon ar putea fi reduse cu 42% prin utilizarea unei tehnologii care să permită captarea, utilizarea și stocarea dioxidului de carbon. Prin acest process, dioxidul de carbon este captat din atmosferă și stocat fie pentru reutilizare, fie pentru depozitare pe termen lung în locuri special amenajate, relatează Business Review.

De aceea, în luna noiembrie, în cadrul conferinței internaționale CarbonZero, profesioniști din industrie, producători de echipamente și tehnologii și profesioniști de top din domeniul cercetării, inovării și dezvoltării mediului, vor aborda cele mai noi și inovatoare soluții pentru decarbonizarea industriei cimentului și a reducerii impactului asupra mediului. Printre acestea se numără: folosirea de combustibili alternativi în producția de ciment, în special, a reziduurilor municipale, a biomasei, deșeurilor multiindustrie, dar și prin reciclare, prin repunerea în circulație a resturilor din procesul de fabricare a cimentului, deșeurilor din construcții sau inventarea unor materiale noi, nepoluante.

Cei mai mari producători de ciment din lume vor fi prezenți la eveniment: HeidelbergCement (Germania), Holcim (Franţa), Titan Cement (Grecia), Cementos Argos (Columbia) sau Dalmia Cement (India).

Share this article
Prev Post

Azi pentru Mâine în Școală și ASAP. Două programe ONG cu același obiectiv: educarea și implicarea elevilor din școli în colectarea separată a deșeurilor

Next Post

Sistemul de garanție – returnare din Slovacia, un exemplu de bună practică după nici un an de la lansare. SGR-ul slovac a fost implementat în doar 10 luni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next