Companii responsabile față de mediu și oameni

ING Bank România a acordat un credit de peste 20 de milioane de euro grupului Tuborg România, pentru investiții sustenabile

ING Bank România a acordat un credit de peste 20 de milioane de euro grupului United Romanian Breweries Bereprod (URBB), cunoscut și ca Tuborg România, pentru refinanțarea creditelor existente și finanțarea unor noi proiecte de investiții sustenabile. Împrumutul acordat pe termen lung este bilateral, ING fiind singura bancă creditoare.

Investițiile sunt direcționate către fabrica Tuborg din Pantelimon, pentru extinderea capacității stației de tratare a apei uzate, precum și către noi tehnologii pentru eficientizarea procesului de producție, cu beneficii directe asupra calității produselor și a activității din berărie.

„Parteneriatul dintre ING și URBB datează încă din anul 1997, așadar anul acesta sărbătorim 25 de ani de relație. Primul credit pentru URBB l-am acordat în 2009 pentru finanțarea capitalului de lucru, iar relația de creditare s-a dezvoltat continuu în această perioadă. De mai mult de zece ani, ING este cel mai mare finanțator al URBB și sprijină grupul cu linii de credit pentru o mai bună gestionare a capitalului de lucru, dar și prin împrumuturi la termen pentru finanțarea investițiilor.”, a explicat Alina Voicu, Sector Head Commodity Food & Agri, în cadrul diviziei Wholesale Banking, ING Bank România.

Alina Voicu, Sector Head Commodity Food & Agri


“Creditul recent încheiat se înscrie în linia priorităților noastre strategice, de a investi în parteneriate pe termen lung și de a ne susține clienții care fac eforturi reale pentru a implementa proiecte sustenabile în România și pentru a-și diminua amprenta de carbon.”, a completat Ioana Marcu, Sustainability Champion în divizia Wholesale Banking, ING Bank România.

Fabrica Tuborg reprezintă primul proiect greenfield al unei companii din Europa de Est, în care s-au implicat exclusiv resurse umane și materiale locale, contribuind astfel la susținerea economiei românești. În întreaga sa perioadă de activitate, compania a contribuit la sprijinirea economiei din România prin investiții totale de peste 220 de milioane de euro.

„În dezvoltarea unei organizații, parteneriatele pe termen lung, bazate pe încredere, respect și viziune comună reprezintă unul dintre cele mai valoroase active. Alături de ING am reușit să creștem în cei 25 de ani de colaborare și să investim în tehnologii, soluții, procese și oameni, care ne definesc ca o companie sustenabilă, implicată, inovatoare și cu un portofoliu de produse apreciate, de cea mai înaltă calitate. Și de această dată, am găsit alături de ei soluțiile optime, care ne ajută să investim mai departe în fabrica Tuborg și în produsele din portofoliu și astfel să ne aducem mai departe contribuția valoroasă în societate și în comunitatea din care facem parte”, a declarat Maria Dragoste, Vicepreședinte Financiar URBB (Tuborg România).

Prin sprijinirea obiectivelor de sustenabilitate ale clienților săi, ING își propune să devină banca pentru sustenabilitate. La nivel global, ING este lider pe segmentul tranzacțiilor sustenabile, cu 317 tranzacții de sustenabilitate în decursul anului trecut, de două ori și jumătate mai mult decât în 2020. ING își continuă misiunea de a contribui la diminuarea impactului schimbărilor climatice și de a fi alături de clienții săi prin expertiză și soluții financiare dedicate.

Share this article
Prev Post

ING Bank România realizează tranziția către cardurile din plastic reciclat

Next Post

România, notificată pentru netranspunerea integrală a normelor UE privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next