Companii responsabile față de mediu și oameni

JYSK România a publicat Raportul CSR care cuprinde acțiunile de mediu și de combatere a schimbărilor climatice întreprinse în perioada 2021-2022

JYSK România a publicat raportul anual de activitate CSR, în care sunt prezentate parteneriatele cu organizațiile non-guvernamentale dedicate protecției mediului, precum și inițiativele interne de reducere a emisiilor de carbon și de educare a angajaților și publicului larg cu privire la colectarea selectivă.

Structurat în 4 secțiuni, cea dintâi este dedicată acțiunilor pentru mediu și de combatere a schimbărilor climatice luate de JYSK în ultimul an, inclusiv Obiectivele de dezvoltare durabilă asupra cărora se concentrează compania scandinavă.

Privitor la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ONU, JYSK a stabilit cinci Obiective Globale asupra cărora se concentrează, selectate în funcție de activitatea companiei, și anume: 6 – Apă curată și igienă, 8 – Muncă decentă și creștere economică, 12 – Consum și producție responsabile, 13 – Acțiune asupra climei, 15 – Viața pe pământ.

Conform raportului companiei, de la 1 ianuarie 2022, toată energia electrică folosită în mod direct de JYSK, provine din surse regenerabile. De asemenea, în vara anului 2022, JYSK a instalat un sistem de panouri fotovoltaice modern pentru alimentarea centrului de distribuție din Bozhurishte, Bulgaria, care deservește și România. Sistemul de panouri solare are o putere de 350 kWp și produce energie pentru consumul propriu. Conform estimărilor, acesta va produce anual 370 MWh, ceea ce va acoperi 15% din consumul centrului logistic. Astfel, centrul de distribuție va emite cu 580 de tone de emisii de carbon mai puțin în fiecare an.

“În realitatea de astăzi, fiecare companie este responsabilă de schimbările climatice și trebuie să ia măsuri pentru a-și reduce amprenta de carbon. Unul dintre obiectivele JYSK în această direcție este de a reduce emisiile de carbon cu 50% până în anul 2030. Vom continua să investim pentru a ne atinge acest obiectiv, iar anul viitor planificăm instalarea a încă 200 kWp”, a declarat Ventsislav Chavdarov, Logistics Manager Centrul de Distribuție Bozhurishte.

JYSK România s-a implicat și în acest an în acțiuni de împădurire, continuând parteneriatul început în 2017 cu asociația Plantăm fapte bune în România. 32.000 de puieți de rășinoase au fost plantați în această toamnă pe o suprafață de 8 hectare din județul Alba.

În primăvară, JYSK și Ecotic au desfășurat o campanie amplă în toate magazinele JYSK din România, cu scopul de a atrage atenția asupra importanței colectării separate a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA) și deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Toate cele 120 de magazine JYSK sunt echipate cu recipiente dedicate colectării separate a bateriilor, becurilor și electronicelor mici stricate.

JYSK România a continuat pentru al doilea an parteneriatul cu WWF România, sponsorizând activitățile ce asigură sustenabilitatea lucrărilor de reconstrucție ecologică derulate de WWF-România în zona Mahmudia, Delta Dunării. În cadrul proiectului de la Mahmudia, care se întinde pe mai mulți ani, o suprafață de 1000 ha, transformată din lac în teren agricol în perioada comunismului, a fost readusă la starea naturală. Acest lucru a determinat crearea de condiții pentru refacerea biodiversității si oportunități de utilizare economică sustenabilă a suprafeței de către localnici. În perioada 2021 – 2023, cu contribuția JYSK, sunt realizate acțiuni esențiale de eliminare a speciilor de plante invazive de pe uscat și din apă, de replantări de salcie și plop autohton, acolo unde plantele au fost compromise, precum și asigurarea condițiilor de cuibărire pentru păsări.

Mai multe informații despre raport

Share this article
Prev Post

Junior Achievement și Holcim derulează a treia ediție a proiectului ABCdar Verde

Next Post

Kaufland a fost desemnată cea mai transparentă și performantă companie în direcția sustenabilității, conform România CST Index

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next