JYSK elimină foliile de plastic de unică folosință pentru paleți evitând astfel utilizarea a 920 de tone de plastic anual


JYSK continuă să-și adapteze activitățile pentru un impact redus asupra mediului, anunțând că va elimina foliile de plastic de unică folosință pentru protejarea paleților din depozitele magazinelor sale.

Soluția găsită de JYSK în cadrul unui grup de lucru format în principal din colegi din retail din diferite țări a fost crearea și testarea unor huse reutilizabile pentru paleți, a căror utilizare va conduce la economisirea de către companie a 920.000 de kilograme de plastic anual.

Schimbarea a fost deja făcută în majoritatea centrelor de distribuție ale JYSK. 755 de magazine JYSK și-au primit noile huse, în timp ce alte 100 de magazine urmează să le primească în perioada următoare.

„Este un pas către un viitor mai durabil pentru JYSK. Până acum, am înfoliat toți paleții, dar datorită optimizării, nu mai este nevoie atât de des. Așadar, am introdus o husă reutilizabilă pentru magazinele care ar putea avea nevoie de ea”, spune Michael Olesen, Retail Operations Manager JYSK.

Trecerea la husele reutilizabile va avea ca rezultat nu doar un impact benefic asupra mediului, dar va însemna și economii financiare și o mai bună eficiență a personalului care lucrează în centrele de distribuție.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

20 de companii aeriene, atenționate de Comisia Europeană pentru potențiale practici de dezinformare ecologică

Next Post

Platforma de mediu pentru București. Proiectele care vor primi finanțare „În ZONA TA”, anunțate după 10 iunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next