Companii responsabile față de mediu și oameni

Kaufland duce reciclarea deșeurilor la un alt nivel și introduce în magazine coșurile inteligente BIN-e de colectare selectivă a deșeurilor

Kaufland introduce în trei magazine din București coșuri de gunoi inteligente pentru colectarea selectivă a bateriilor, ambalajelor TetraPak, deșeurilor din plastic și metal, simplificând astfel procesul de reciclare pentru clienții săi.

Folosind tehnologia AI (inteligență artificială), coșurile inteligente BIN-e contactless recunosc automat tipurile de materiale setate, le sortează și le comprimă, controlând nivelul de umplere și de procesare a datelor, pentru o gestionare eficientă a deșeurilor.

Clienții pot aduce baterii uzate, ambalaje TetraPak, deșeuri din plastic de toate tipurile și ambalaje din metal, precum doze sau conserve curate. Ulterior, deșeurile colectate sunt preluate în vederea reciclării de către o firmă parteneră specializată, Green PC Ambalaje. Procesul amplu constă în etape de pregătire și reciclarea propriu-zisă, prin termoformare.

În prezent, coșurile de reciclare BIN-e sunt instalate în magazinele Kaufland Barbu Văcărescu (Str. Barbu Văcărescu nr. 120), Kaufland Vulcan (Str. Mihail Sebastian, nr. 88C) și Kaufland Mihai Bravu (Strada Răcari, nr. 5) din București.

Proiectul se subscrie eforturilor companiei de a limita poluarea și de a crea programe cu impact benefic pentru mediul înconjurător, printre care se numără și rețeaua de automate self-service pentru colectarea ambalajelor din PET, aluminiu și sticlă și infrastructura pentru colectarea recipientelor din plastic ale produselor cosmetice și de igienă.

Acest proiect este inițiat 100% de către compania Kaufland România și aduce tehnologia de ultimă generație în slujba mediului înconjurător.

Share this article
Prev Post

Ministerul Mediului a lansat cea mai amplă campanie națională privind colectarea deșeurilor – “Reciclăm în România”

Next Post

Global ESG Monitor: Marile companii europene dau tonul la nivel global în ceea ce privește transparența ESG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next