Companii responsabile față de mediu și oameni

Lidl adoptă o serie de măsuri pentru o alimentație echilibrată

Lidl a adoptat la nivel global un pachet de măsuri menite să susțină o alimentație echilibrată în rândul consumatorilor. Astfel, în linie cu strategia sa de sustenabilitate și cu politica de achiziții responsabile, retailerul își propune să vină în sprijinul clienților care adoptă acest stil alimentar cu o serie de produse mai sănătoase și sustenabile în viitor.

Plecând de la întrebarea „Cum se vor putea hrăni într-un mod sustenabil aproximativ 10 miliarde de oameni din întreaga lume în anul 2050, în limitele ecologice ale Pământului?”, un grup de oameni de știință din Comisia EAT-Lancet au dezvoltat un model de nutriție sănătoasă la nivel global: o alimentație bazată predominant pe plante și produse care au o amprentă mică de carbon. Pe baza acestui model de alimentație, grupul Lidl își propune ca până în 2025 să vină în sprijinul clienților cu o gamă de produse care să susțină un stil de viață sustenabil prin măsuri, precum extinderea sortimentului de produse pe bază de plante, mai multe cereale integrale în produsele marcă proprie Lidl, noi standarde de promovare a produselor în rândul copiilor

Începând cu luna martie a anului 2023, grupul Lidl va calcula proporția surselor de proteine animale, în comparație cu cele pe bază de plante din produsele sale și va publica aceste informații.

Pornind de la premisa că o alimentație echilibrată ar trebui adoptată de la o vârstă fragedă, începând cu luna martie a anului 2023, cu excepția articolelor promoționale de Crăciun, Paște și Halloween, grupul Lidl nu va mai face publicitate destinată copiilor pe canalele adresate direct copiilor la alimente care sunt bogate în acizi grași saturați, zahăr sau sare. Prin această acțiune, grupul Lidl se aliniază la recomandările făcute de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în această direcție. În plus, retailerul va promova alimentația sănătoasă și sustenabilă în rândul copiilor.

Foto: FreePik

Share this article
Prev Post

Lidl România continuă să investească în programe de prevenire a poluării cu plastic

Next Post

Zentiva România a contribuit la reabilitarea zonelor afectate de tăieri ilegale din Munții Făgăraș și a plantat 87.000 de copaci pe o suprafață de 22 ha  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next