Companii responsabile față de mediu și oameni

NASA a lansat în spațiu un dispozitiv care va oferi informații despre nivelul și sursele de poluare a aerului din America de Nord

O rachetă SpaceX Falcon 9 a fost lansată cu succes vineri din Florida, transportând un nou dispozitiv al NASA capabil să urmărească poluarea aerului din America de Nord, informează dw.com.

TEMPO (Tropospheric Emissions Monitoring of Pollution) va permite oamenilor de știință să monitorizeze din spațiu poluanții atmosferici și sursele de emisie ale acestora până la nivel de cartier.

Datele vor fi folosite de Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA), de Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) și de alte agenții responsabile de combaterea poluării atmosferice.

„Misiunea TEMPO înseamnă mai mult decât studierea poluării – este vorba despre îmbunătățirea vieții pe Pământ, pentru toți”, a declarat Bill Nelson, administratorul NASA. „Monitorizând efectele a orice, de la traficul din orele de vârf, până la poluarea provocată de incendiile de pădure și vulcani, datele NASA vor contribui la îmbunătățirea calității aerului în întreaga Americă de Nord și la protejarea planetei noastre”, a adăugat el.

O caracteristică unică a TEMPO, care are dimensiunea unei mașini de spălat și a fost descris ca un laborator de chimie în spațiu, este că va fi găzduit pe un satelit de comunicații Intelsat aflat pe orbita geostaționară. Orbita geostaționară este o orbită obișnuită pentru sateliții meteorologici și pentru sateliții de comunicații. TEMPO va fi capabil astfel să măsoare poluarea atmosferică până la o rezoluție spațială de 10 kilometri pătrați sau la nivel de cartier.

Mai mult de 40% din populația Statelor Unite, adică 137 de milioane de oameni, trăiesc în locuri cu niveluri ridicate de poluare, potrivit Asociației Americane a Plămânilor. Poluarea aerului este considerată responsabilă pentru aproximativ 60.000 de decese premature pe an.

Share this article
Prev Post

Herbalife a încheiat un parteneriat strategic cu FEBA, ca parte a inițiativei Nutriție pentru foamete zero

Next Post

Premiu în valoare de 8000 de euro oferit de Fundația Yves Rocher unui fotograf profesionist care abordează o problemă de mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next