Companii responsabile față de mediu și oameni

Herbalife a încheiat un parteneriat strategic cu FEBA, ca parte a inițiativei Nutriție pentru foamete zero

Herbalife, prin Herbalife Nutrition și Herbalife Nutrition Foundation (HNF), și Federația Europeană a Băncilor de Alimente (FEBA) au încheiat un nou parteneriat cu scopul final de a preveni risipa de alimente și a reduce insecuritatea alimentară.

Herbalife Nutrition s-a conectat cu FEBA în contextul inițiativei sale „Nutriție pentru foamete zero”, un program global cuprinzător care se concentrează pe accesul la alimente sănătoase, reducerea insecuritatății alimentare și educația în domeniul nutriției pentru a contribui la reducerea malnutriției – ambiție care se aliniază cu Obiectivul de Dezvoltare Durabilă nr. 2 al Națiunilor Unite – Foamete Zero.

Parteneriatul constă într-o finanțare semnificativă pentru a sprijini membrii FEBA din Austria (Wiener Tafel), Estonia (Toidupank), Franța (Fédération Française des Banques Alimentaires), Germania (Tafel Deutschland e.V. ), Irlanda (FoodCloud), Italia (Fondazione Banco Alimentare ONLUS), Lituania (Maistobankas), Norvegia (Matsentralen Norge), Polonia (Federacja Polskich Banków Żywności) și Spania (Federación Española de Bancos de Alimentos) cu cheltuielile lor organizaționale (cheltuieli de personal, chirie și utilități, echipamente, costuri de formare și comunicare).

Sprijinul financiar este esențial în contextul în care membrii FEBA continuă să se confrunte cu provocări societale, de mediu și economice tot mai mari de la începutul pandemiei, cu o insecuritate alimentară crescută ca urmare a războiului din Ucraina și a evenimentelor extreme legate de schimbările climatice, precum și cu o creștere a costului vieții pentru familii și persoane.

Pe 30 martie a.c., Herbalife și Fundația Herbalife Nutrition (HNF) au anunțat extinderea unui alt parteneriat pentru reducerea foametei și malnutriției la nivel mondial cu organizația Feed the Children.

Cu un fond de 550.000 de dolari din partea HNF pe o perioadă de doi ani, Feed the Children va oferi alimente, materiale de nutriție și educație copiilor și familiilor vulnerabile din Statele Unite, Filipine, Honduras, Guatemala și El Salvador.

La nivel internațional, parteneriatul va sprijini campania „Primele 1.000 de zile” a organizației Feed the Children, care le învață pe mamele însărcinate cum să pregătească mese care să includă vitamine și nutrienți esențiali pentru ele și pentru copiii lor, de la concepție și până în primii doi ani de viață ai copiilor lor – promovând beneficiile alăptării la sân – deoarece aceasta este o perioadă critică în care apare malnutriția cu întârzieri de creștere la copii.

Informații suplimentare despre Inițiativa „Nutriție pentru foamete zero”

Share this article
Prev Post

Voluntari pentru Generation Climate Europe

Next Post

NASA a lansat în spațiu un dispozitiv care va oferi informații despre nivelul și sursele de poluare a aerului din America de Nord

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next