Companii responsabile față de mediu și oameni

OMV Petrom a plantat 2 milioane de puieți în cadrul campaniei „România plantează pentru mâine”

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, a început o nouă etapă din cadrul campaniei „România plantează pentru mâine”. Plantările din această toamnă au debutat cu un eveniment organizat în comuna Brazi, județul Prahova. În cadrul evenimentului a fost plantat puietul cu numărul 2 milioane.

„România plantează pentru mâine unește comunități și voluntari din întreaga țară în jurul unui scop nobil: să construim, împreună, un mediu mai curat. Schimbările climatice sunt din ce în ce mai prezente și, la nivelul companiei, avem un angajament ferm de a contribui la atenuarea acestora. Acesta include investiții pentru reducerea amprentei de carbon şi pentru a genera energie mai curată, cât și pentru susținerea proiectelor de mediu.” a spus Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Proiectul „România plantează pentru mâine” a început în luna martie 2020 și a fost sprijinit de OMV Petrom cu 5 milioane de euro. În această perioadă, peste 9.000 de voluntari au contribuit la activitățile de plantare care s-au desfășurat în 70 de localități din peste jumătate din județele României.

Acțiunile au fost organizate cu sprijinul a șase ONG-uri recunoscute pentru contribuțiile aduse protecției mediului înconjurător din România – Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus și Asociația Parcul Natural Văcărești.

În cadrul proiectului „România plantează pentru mâine”, au fost dezvoltate alte trei proiecte pilot în România: plantarea pădurilor miniaturale urbane, primul studiu care măsoară stocarea emisiilor de carbon prin intermediul pădurilor, în colaborare cu Forest Design, și o componentă educațională destinată apropierii elevilor de natură.

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a aproximativ 790 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.

Acțiunile OMV Petrom sunt tranzacționate la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori din Londra. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 21% din acțiunile OMV Petrom, iar 28% sunt deținute de persoane fizice și juridice.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 35 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2021. În aceeași perioadă, compania a investit aproximativ 17 miliarde euro. 

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007 – 2021, compania a alocat peste 80 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice.

Share this article
Prev Post

P.E. adoptă noi reguli de raportare în materie de sustenabilitate pentru multinaționale. 50.000 de companii vor trebui să publice date privind impactul activităților lor asupra oamenilor și planetei din 2024

Next Post

OMV Petrom a început producția de AdBlue pe plan local, un produs esențial pentru reducerea noxelor emise de motoarele diesel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next