Companii responsabile față de mediu și oameni

OMV Petrom a început producția de AdBlue pe plan local, un produs esențial pentru reducerea noxelor emise de motoarele diesel

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Sud-Estul Europei, a început producția de AdBlue, un produs esențial pentru reducerea noxelor emise de motoarele diesel. În prima fază, AdBlue va fi comercializat în stațiile de alimentare OMV și Petrom, iar de anul viitor va fi comercializat și în alte rețele.

Compania vine astfel în întâmpinarea cererii tot mai mari pentru acest produs compus din circa 1/3 uree și 2/3 apă demineralizată, pe fondul creșterii numărului de vehicule comerciale în România. Noua capacitate de producție este situată în sudul Bucureștiului, iar investițiile necesare proiectului s-au ridicat la aproximativ 800,000 euro.

Radu Căprău, Membru al Directoratului responsabil pentru Rafinare & Marketing: „Debutul producției de AdBlue a reprezentat o prioritate pentru noi in condițiile in care ne așteptăm ca cererea pentru acest produs sa crească. Ne așteptăm ca cererea de AdBlue pe piața din România să crească cu peste 30% până în 2027 față de acest an, până la un nivel de aproximativ 130 de milioane de litri.”

Găsiți aici mai multe detalii despre producția AdBlue.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007 – 2021, compania a alocat peste 80 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice.

Share this article
Prev Post

OMV Petrom a plantat 2 milioane de puieți în cadrul campaniei „România plantează pentru mâine”

Next Post

Ce măsuri a luat Auchan România pentru scăderea consumului energetic al companiei cu 20%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next