Companii responsabile față de mediu și oameni

Orașul croat Pula câștigă primul premiu la nivel mondial ca oraș al sustenabilității „prieten al mării”

Eforturile și inițiativele orașului croat Pula pentru conservarea mediului și a speciilor marine au fost recunoscute de Friend of the Sea, un proiect al Organizației Mondiale pentru Sustenabilitate (WSO). Pula a devenit astfel primul câștigător din lume al premiului Friend of the Sea Sustainable City Award, care are ca scop promovarea practicilor durabile și protecția ecosistemelor marine.

Premiul înmânat de Friend of the Sea este o confirmare a performanțelor orașului în conservarea mediului înconjurător și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor săi prin adoptarea unor soluții durabile, potrivit unui comunicat de presă al WSO, citat de Balkan Green Energy News.

„Recunoaștem istoricul impresionant al orașului Pula în ceea ce privește adoptarea de practici durabile și inițiative de conservare marină. Din acest motiv, am decis să îi acordăm placheta de „Prieten al Mării”, a declarat Paolo Bray, fondator și director al WSO, care promovează practicile durabile prin cele două programe principale de certificare – Prieten al Mării și Prieten al Pământului.

De asemenea, orașul croat Pula se numără printre cele mai sustenabile 100 de destinații din lume, ceea ce demonstrează capacitatea sa de a colabora cu toate părțile interesate, în special cu companii, cetățeni și organizații de mediu, angajate în adoptarea sustenabilității, potrivit comunicatului.

Printre inițiativele de sustenabilitate pe care orașul le-a implementat până în present, se numără dezvoltarea unui sistem de gestionare a deșeurilor, implementarea unui model ecologic de scurgere a apelor pluviale și introducerea de autobuze ecologice care utilizează gaz natural comprimat, precum și de biciclete și scutere electrice în sistemul său de transport public.

În luna iunie a acestui an, Acvariul Pula a primit certificatul de acvariu sustenabil din partea Friend of the Sea pentru contribuția sa la promovarea politicilor de mediu și a bunăstării animalelor. În cadrul ceremoniei de premiere, o broască țestoasă de mare reabilitată în Centrul de salvare al acvariului a fost eliberată în mare. Broasca țestoasă a fost eliberată pe plaja Ambrela din Pula, care se află în faza finală a procesului de certificare ca „Plajă sustenabilă Friend of the Sea”, a precizat WSO în comunicat, adăugând că printre criteriile de evaluare se numără absența plasticului de unică folosință, calitatea apei și respectul pentru ecosistemul natural.

Foto credit: Balkan Green Energy News – iStock

Share this article
Prev Post

ECOTIC: doar 8,4% din gospodării se debarasează corect de aparatele electrocasnice mici uzate (Studiu național)

Next Post

Proiectul „Străzi îngrijite” finanțat de McDonald’s UK, câștigător al premiului I Global Good Awards la categoria „Cea mai bună campanie a anului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next